Гръцките компании се отличиха със своите иновации за вятърните паркове,

...
Гръцките компании се отличиха със своите иновации за вятърните паркове,
Коментари Харесай

Гръцки компании с иновации във вятърните паркове в морето

Гръцките компании се отличиха със своите нововъведения за вятърните паркове , които са ситуирани в интернационалните води. Сред тези нововъведения е платформата Floatmast.

Това откритие беше наградено от Европейската комисия, като получи финансиране за 2 милиона евро.

През последните години броят на вятърните турбини на офшорните морски платформи нараства в интернационален проект. Тези платформи са скъпа инвестиция и с цел да се дефинира идеалното място за тяхното разположение, са нужни точни измервания на вятърното поле.

Тези измервания не са лесни за осъществяване в морето. Към днешна дата са употребявани два съществени метода: Първият включва инсталирането на измервателна кула или сребърна мачта, която е прикрепена към дъното на морето; това е доста благонадежден, само че и доста безценен способ , изключително на огромни дълбочини. Второто включва потреблението на плаващи шамандури, оборудвани с лазерни датчици LiDAR; този способ е по-евтин, само че не толкоз благонадежден.

" Вятърната централа в морето е огромна инвестиция и по тази причина е от извънредно значение точното премерване на вятърното поле преди неговото инсталиране. Една подправена оценка с 2-3 % може евентуално да коства милиони, по тази причина търсим оптималната акуратност ", сподели пред в. " Катимерини " Андонис Пепас.

Проектът е самодейност на ETME Peppas & Associates, взаимно с осъвременени военноморски архитекти.

" Въпросът за нас беше да съвместим надеждността на изпълнената мачта с цената и логиката зад плаващата шамандура. В това се състои нововъведението, както и в нашия патент. Floatmast е офшорна плаваща платформа, построена по най-строгите критерии в международен мащаб при премерване напразно, като намалява разноските за вложителите с 60-70 %, само че със същото качество на продукцията, " акцентира Андонис Пепас.

За да реализира тази сполучлива композиция, компанията употребява TLP технология, употребена в дизайна на петролна платформа.

TLP е изработен от четири котви на морското дъно, сложени на дъното на морето, държани от четири връзки, които свързват котвите на морското дъно с платформата на повърхността, където е сложена мачтата.

Floatmast употребява 40-метрова мачта, както и датчици LiDAR с 200-метров обсег.

Освен това структурата е изцяло енергийна самостоятелна, защото е оборудвана със слънчеви отражатели, които освен покриват енергийните потребности на задоволената мачта, само че и тези на многочислени системи за метеорология и датчици за околната среда, наблягайки универсалността на Floatmast.

Floatmast записва данни, които включват скоростта напразно, посоката напразно, температурата напразно, влажността, атмосферното налягане, височината и интервала на вълната, равнищата на морската сол, морската температура и равнищата на хлорофила.

Платформата записва общо 42 разнообразни параметъра на 120 разнообразни осведомителни канала. Както бе упоменато от Peppas, системата може да поддържа и система за разкриване на птици, както и други радари, наблюдаващи морския живот.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР