Гръцките фермери не се отказват от протести - дори и

...
Гръцките фермери не се отказват от протести - дори и
Коментари Харесай

Гръцките фермери излязоха на протест - искат ваксини

Гръцките фермери не се отхвърлят от митинги - даже и по време на пандемия. В Лариса извадиха тракторите, само че без блокади на пътища. Фермерите желаят да ги слагат в предпочитана група за имунизиране, съобщи БНР.

Както всяка година първи фермерите от Лариса припомниха проблемите в аграрния бранш. Организираха шествие с трактори в град Лариса и предадоха настояванията си на регионалния шеф, като упорстват за незабавни договаряния с министъра на аграрното развиване. " Принудени сме да продаваме стоката на цени, които не покриват даже разноските ", обявиха пред медиите в Лариса.

Упрекват държавното управление за обещани и неизплатени помощи. Искат 100% обезщетение за вредите от пандемията, гориво евтино без данък и да се понижи с 50% цената на електрическата енергия в аграрния бранш. Фермерите от Лариса не блокираха пътища, само че дават обещание, че ще стачкуват до осъществяване на настояванията им. Засега няма информация, че фермерите от Серес, които всяка година блокират граничния пункт при " Промахон ", ще стачкуват.

В изключителна обстановка на пандемия не се чака полицията да разреши даже излизане на трактори от Серес, а " Промахон " е единственият открит граничен пункт с България. Опозиционните партии приканват да стартират неотложно договарянията сред държавното управление и гръцките фермери.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР