Гръцките акции се повишиха в понеделник след неочаквано лесна победа

...
Гръцките акции се повишиха в понеделник след неочаквано лесна победа
Коментари Харесай

Гръцката борса избухна след неочаквано лесна победа за управляващата консервативна партия

Гръцките акции се покачиха в понеделник след ненадейно лесна победа за ръководещата консервативна партия.Гръцкият Athex Composite скочи с близо 7% при откриването на търговията, след безапелационната победа на консервативната партия, водена от премиера Кириакос Мицотакис.Нова народна власт водеше ляво насочената партия Сириза с над 20 процентни пункта. Въпреки това не наподобява, че ще има безусловно болшинство, въпреки че спечелилата партия съгласно гръцките правила получава бонус места на втори избори, които евентуално ще се проведат в края на юни или началото на юли.Победата беше ненадейно огромна след железопътна злополука и скандал с подслушване.Гърците още веднъж са надълбоко загрижени за икономическите вероятности на страната си. Това се случва, когато страната – сходно на доста държави-членки на Европейски Съюз – е обхваната от възходящите цени на храната и горивата, наклонност, която се изостря от дългомесечното нахлуване на Русия в Украйна.
Гърция мина през три поредни избавителни стратегии след финансовата рецесия, които, спорно, зависеха от редица промени и години на строги ограничения.Гръцката инфлация през януари се увеличи до 6.2% в годишно съпоставяне на фона на опасенията, че нашествието на Русия в Украйна в допълнение ще увеличи цените на силата и храните. Близо четири години откакто Гърция отпразнува края на своята комплицирана избавителна стратегия, нейните поданици още веднъж стават все по-загрижени за икономическите си вероятности.

„ Гърция е по-безопасна, само че не и безвредна “, сподели Михалис Галенианос, гражданин на Атина, пред CNBC, когато беше запитан за вероятността за криза. „ Мисля, че Гърция е по-стабилна в този момент от това, което беше преди. Мисля и се надявам, че финансово тъмните дни от предишното няма да се върнат “.
Гърция мина през три поредни избавителни стратегии след финансовата рецесия, които, спорно, зависеха от редица промени и години на строги ограничения. Тогава гръцката стопанска система набъбна с 1.6% през 2018 година и 1.9% през 2019 година
Въпреки това, сходно на останалия свят, страната претърпя стопански спад през 2020 и 2021 година заради пандемията на ковид и в този момент е изправен пред нов стопански напън с един от най-високите равнища на инфлация в Европа.Оценка на европейската статистическа работа сочи, че главната инфлация в Гърция е била 10.7% през май, спрямо 9.1% през април. За елементарните жители това е огромна смяна.
Гъркиня от Атина на към тридесет години, която не пожела да бъде посочена поради работата си, сподели пред CNBC, че е станала по-съзнателна за това къде харчи парите си.„ Особено на бензин за моята кола и електричество. Докато нормално забравях, че нагревателят е включен за известно време преди, в този момент станах в действителност строга към себе си “, сподели тя.„ Вече прекарахме едно десетилетие в в действителност затруднено финансово отношение и мисля, че е опустошително да преминем през тази процедура отново… Страхувам се най-много за заплатата си и дали още веднъж ще има съкращения. В същото време наемите са доста високи, до момента в който по време на финансовата рецесия не бяха и стана доста мъчно да се устоявам “, добави тя.Според отчет на eKathimerini, наемите в цяла Гърция са се повишили с 5% сред есента на 2020 година и есента на 2021 година, само че в някои елементи на Атина наемите са нарастнали със 17%.Междувременно цените на автомобилния бензин и разноските за бензин са над междинните за Европейски Съюз, съгласно отчет на Европейската комисия, оповестен на 13 юни. Правителството на страната е определило ценови таван на цените на електрическата енергия на едро в опит да помогне както на потребителите, по този начин и на промишлеността да се оправят с високите разноски.„ Притеснявам се за благополучието на фамилията ми, те ще се борят да свържат двата края “, сподели Василис Василейос, който напусна Гърция преди година, с цел да работи в Исландия, сподели за CNBC.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР