Гръцки военни самолети излетяха да ескортират полет на Райънеър от

...
Гръцки военни самолети излетяха да ескортират полет на Райънеър от
Коментари Харесай

Сигнал за бомба в пътнически самолет вдигна гръцките изтребители


Гръцки военни самолети излетяха да ескортират полет на „ Райънеър ” от Полша до Гърция с над 190 души на борда, откакто управляващите бяха алармирани за бомба в самолета , сподели източник от министерството на защитата.

Два самолета F-16 бяха изпратени да ескортират полета от Катовице до Атина, когато самолетът навлезе в гръцкото въздушно пространство от Северна Македония , сподели източникът пред Агенция Франс Прес. По-рано самолетът е бил ескортиран от маджарски военни самолети, добави служителят.

Самолетът кацна на изолирано място на интернационалното летище в Атина и бе тестван от екип за неутрализиране на бомби, заяви държавната осведомителна организация АНА. По-рано той е бил пренасочен да лети над морето, до момента в който наближава Атина, като защитна мярка

При претърсването на пасажерите и самолета " не е намерено нищо съмнително ", се споделя в изказване на полицията.

Пьотр Адамчик, началник на отдела за връзки с обществеността на летището в Катовице, съобщи, че са получили предизвестие по телефона, до момента в който самолетът е прелитал над Словакия.

" След като самолетът излетя, в осведомителния център на летището се получи позвъняване за допустимо съществуване на взривно устройство на борда ", сподели Адамчик пред Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР