Гръцки полицаи заловиха в Лариса наш трафикант. Той бил част

...
Гръцки полицаи заловиха в Лариса наш трафикант. Той бил част
Коментари Харесай

Безсърдечен бизнес! Ромки от България раждат в Гърция и продават бебета си

 Гръцки служители на реда заловиха в Лариса наш трафикант. Той бил част от интернационална тайфа, която набирала български ромки, които да раждат в Гърция и да продават бебетата си.

От 25 000 до 28 000 евро - това е цената, за която се търгува едно българско бебе в Гърция. Биологичната майка обаче полува едвам 4000 евро от тях. Това стана ясно, откакто гръцката полиция арестува българин в град Фарсала. За него имало данни, че е част от интернационална тайфа, която набирала български ромки и продавал новородените им деца на бездетни фамилии от южната ни съседка, оповестява кореспондентът на " Труд " в южната ни съседка Бойка Атанасова.

Разследва се връзката на арестувания с задържан през януари т. година в южната ни съседка различен българин, за който от 2018 година имаше издадена заповед за арест.

На 5 август 48-годишна българка беше задържана на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Кулата " - “Промахон " от полицията при опит да напусне южната ни съседка. Тя също имала европейска заповед за арест за трафик на бебета. 48-годишната жена била една от десетките членове на незаконна верига, която намирала млади ромки в България със съществени финансови проблеми, убеждавайки ги да продават новородените си деца.

Според проверяващите центърът на българо-гръцката тайфа е в Солун. Според разкритията на локалната прокуратура гръцки юристи и лекари-акушери се явяват сътрудници на нашите мафиоти, а чиновниците на частни клиники за асистирана репродукция работили като “посредници ".

Какви са схемите на трафикантите на деца?

Най-често бременната жена се извежда от България малко преди да роди, настанява се в болница, където остава към месец с детето. После се подписва, че се отхвърля от него и вписват бебето на гръцки родители.

При другата скица каналджиите уговарят девойките още в начална бременност. Извеждат ги при гръцки фамилии, където живеят до раждането на детето.

Трета скица е да се изведе родено у нас бебе. В Гърция майките се подписват, че се отхвърлят от родителските си права. Колкото е по-здраво и по-хубаво детето, толкоз цената му е по-висока.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР