Гръцки хотели на Халкидики напомпаха цените, като на отделни места

...
Гръцки хотели на Халкидики напомпаха цените, като на отделни места
Коментари Харесай

Хотелите в Халкидики напомпаха цените двойно

Гръцки хотели на Халкидики напомпаха цените, като на обособени места покачването е двойно по отношение на предишното лято.

Това оповестиха български летовници, които всеки сезон отскачат до южната ни съседка. Информацията бе доказана и от родни туроператори. Обяснението е краят на дълговата рецесия в южната ни съседка и нарасналият напор на туристи, оповестява „ Телеграф “.

„ Миналата година за 6 нощувки със закуски на Ситония платих 900 лева за трима. Сега на същото място и по същото време ми желаят към този момент 1400 лева “, описаха летовници.

„ Определено отчитаме нарастване на цените в Гърция “, разясняват туроператори. Допреди две-три години те предложили настаняване в първокласни хотели от 4 и 5 звезди на цената, на която в този момент вървят двузвездните. Сега също могат да се намерят тънки предложения с към 30% понижение при записване до избран период. Така да вземем за пример, за 650 лева може да отседнете в двузвезден хотел за 6 нощувки в Касандра. Офертата е за двама възрастни и дете до 8 години, като храна не е включена. За 980 лева пък може да си резервирате така наречен икономична почивка в двузвезден хотел в Ситония с включени закуски.

Освен високите цени в хотелите, всеки, който избере Гърция за лятната си отмора, ще би трябвало да заплати и нововъведения туристически налог. В взаимозависимост от категорията, налогът на за всеки екскурзиант за денонощие е 50 евроцента за еднозвездните и двузвездните хотели, 1,50 евро за тризвездните и 3 и 4 евро надлежно за 4 и 5-звездните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР