Гръцки епидемиолози настояват премиерът Мицотакис да удължи локдауна в страната

...
Гръцки епидемиолози настояват премиерът Мицотакис да удължи локдауна в страната
Коментари Харесай

Искат удължаване на локдауна в Гърция, премиерът Мицотакис решава до петък

Гръцки епидемиолози упорстват министър председателят Мицотакис да удължи локдауна в страната до края на годината. Според тях намаляването на броя на инфектираните не е задоволително изискване за унищожаване на ограниченията, до момента в който лечебните заведения са претрупани от пациенти с тежки признаци на COVID-19.

В последните дни - след месец на цялостна карантина, понижават случаите на инфектирани с ковид както общо за страната, по този начин и в регионите, считани за дейни огнища на болестта, предава кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Спад до под триста случая за денонощие се записва в Атика, Солун, Серес и Драма, оповестяват от гръцкото министерство на опазването на здравето.

Въпреки това епидемиолозите от Съвета за надзор на разпространяването на COVID-19 упорстват последователно, постепенно и отчасти да се либерализират въведените ограничения.

Областният шеф на Северна Гърция, както и кметът на Солун оферират рестриктивните мерки да останат в действие до края на годината.

От общинските лечебни заведения оповестяват, че към момента смъртността е висока, а съвсем всички места в COVID-отделенията са заети от тежки случаи. Част от болните се настаняват в мобилизираните частни клиники.

Същевременно експерти от клиниката по психиатрия в университета в Солун оповестиха свое изследване, съгласно което тройно са се нараснали стресът, умората и гневът измежду младите в Гърция, което слага в риск психическото здраве на нацията.

Очаква се в петък министър председателят Мицотакис да заяви дали локдаунът ще се удължи и след 7 декември.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР