Гръцката полиция започна мащабно разследване, част от което е случай

...
Гръцката полиция започна мащабно разследване, част от което е случай
Коментари Харесай

Скандал! Гърция разследва и сертификати за COVID ваксиниране, издадени в България

Гръцката полиция стартира огромно следствие, част от което е случай със документи за имунизиране, издадени от България. Предполага се, че измежду тях има подправени.

Вчера Народното събрание в Атина одобри смяна в закона, като за издаване на подправен документ санкцията е 5 хиляди евро и наказателна отговорност.

От индивидуален случай с издадени подправени документи в град Козани следствието на полицията обхвана към този момент цялата страна. Под подозрение са здравните документи на медицински чиновници в държавни лечебни заведения в Солун, Кавала, Санторини, Драма и още няколко области.

За да останат на работа, част от тях са показали документи за имунизиране от България.

Журналистическо следствие на телевизия „ Опен “ оповестява, че някои от разследваните медици са били на работа на датите за слагане на дозите в България. Други са показали документ за съществуване на антитела след преболедуване на ковид, без да са излизали в болнични по това време.

В град Тива са издадени негативни проби за ковид без лицата да са тествани в лабораторията на болничното заведение. На други места са ваксинирани повече хора от наличната за деня ваксина.

Медици признаха пред управляващите, че им оферират по 200 евро за издаване на подправени лабораторни резултати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР