Гръцката полиция задържа българин за телефонна измама в град Катерини.

...
Гръцката полиция задържа българин за телефонна измама в град Катерини.
Коментари Харесай

Задържаха българин за телефонна измама в Катерини - взел 3000 евро и злато от възрастна жена

Гръцката полиция задържа българин за телефонна машинация в град Катерини. Издирват се всички участници в незаконната група. 

В ареста в град Катерини се намира 31-годишен българин. Той е упрекнат в машинация и присъединяване в незаконна група, оповестява БНР.

 

Българинът е задържан при приемане на 3 хиляди евро в брой и златни бижута на стойност 1500 евро, прецизират служителите на реда.

 

На стара жена в Катерини преди този момент се обажда грък, владееш добре езика и споделя, че е хирург от частна клиника, където по неотложност е настанена дъщерята на старата жена след тежка злополука.

 

Необходима е неотложно животоспасяваща интервенция, която коства 5 хиляди евро. Понеже дамата нямала толкоз пари в брой дава и златни бижута.

 

Скоро излъганата жена схваща, че е излъгана и се обръща за помощ към полицията, която организира акцията по арестуване на българина. Той е в предварителния арест, като се води разпит за разкриване на всички лица, участващи в незаконната скица. Повдигнати са обвинявания за присъединяване в незаконна група и машинация.

 

Във връзка със случая медиите още веднъж напомнят последните случаи за машинация на възрастни хора по телефона и приканват жителите да не са доверчиви към такива известия.

 

Престъпниците работят най-вече в регионите на Драма, Ксанти, Комотини, като употребяват близостта на българската граница и напущат бързо Гърция, разясняват служителите на реда.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР