Гръцката полиция продължава усилено да издирва убийците на разследващия журналист

Гръцката полиция продължава усилено да издирва убийците на разследващия журналист ...

Полицията усилено издирва убийците на гръцкия разследващ журналист ЙоргосГръцката полиция продължава усилено да издирва убийците на разследващия журналист Йоргос Карайваз. Водещата версия е, че е бил убит заради разкрития, свързани с организираната престъпност.

Гръцките медии разпространиха видео от камера за наблюдение на трафика, заснела убийството и двамата извършители. Свидетели дават показания пред полицията.

, като в близост до мястото се намирали няколко лица, които видели разстрела.

Издирването продължава.

Топ полицаи от отдел убийства споделят в медиите, че всички елементи на убийството показват добре организирана акция, за която вероятно са използвани чужденци.

Колегите на Карайваз поддържат в медиите версията, че убийството не е по лични мотиви. Според журналистите Карайваз достигнал в разследване информация за организираната престъпност, която е и наредила убийството.

По нареждане на премиера Кириакос Мицотакис всички опитни полицаи от отдел „Убийства“ разследват премахването на журналиста.

Цяла Европа е шокирана от жестокото убийство на гръцкия журналист.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен написа в личния си профил: „Убийството на журналист е отвратителен страхлив акт“

Източник: bnr.bg