Гръцката партия СИРИЗА направи извънредно изявление по повод струпването на

...
Гръцката партия СИРИЗА направи извънредно изявление по повод струпването на
Коментари Харесай

Опозицията настоява: Отворете всички гранични пунктове за туристите!

Гръцката партия СИРИЗА направи изключително изказване във връзка скупчването на туристи на българо-гръцката граница при „ Промахон “. Опозицията упорства незабавно да се отворят и други гранични пунктове, предава кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Репортажите на медиите, които всеки ден демонстрират опашките от туристи на граничния пункт " Промахон ", провокираха остра реакция от страна на опозиционната партия СИРИЗА.

В особено и изключително изказване през вчерашния ден депутатът от опозицията Катерина Нотопулу подлага на критика държавното управление на премиера Мицотакис за " равнодушие " във връзка с готовността на граничния пункт " Промахон " да одобри туристите този сезон.

В изказването се акцентира с изострен звук, че нищо не е направено да се усилят екипите на граничния пункт и да се обезпечи бързо прекосяване на туристите.

" Правителството на Мицотакис се оказа рисково за туризма и за стопанската система на Северна Гърция ", съобщи Нотопулу.

" Не може по този начин да се действа във връзка с туристите от балканските страни, които оказват помощ на гръцкия туризъм в тези времена ", цитира мнения в обществените мрежи кореспондентът на БНР.

Още преди месеци, оповестяват от централата на СИРИЗА, партията е поискала да се отворят всички гранични пунктове и да се обезпечат екипи за безвредно прекосяване на туристите.

Очаква се скоро отговор от държавното управление на Гърция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР