Гръцката "Евробанк" продаде два портфейла с недвижими имоти на обща

...
Гръцката "Евробанк" продаде два портфейла с недвижими имоти на обща
Коментари Харесай

Гръцката Евробанк продаде портфейли с имоти за 84 млн. евро

Гръцката "Евробанк " продаде два портфейла с недвижими парцели на обща стойност 84 милиона евро на компанията Brook Lane Capital, а възнамерява да пусне за продажба и трети, съобщи Ройтерс.

След като получи финансова помощ по време на дълговата рецесия в страната, кредиторът "Евробанк " - 2.4% благосъстоятелност на гръцкия избавителен фонд за банките HFSF, съумя да си възвърне собствеността върху множеството жилищни и търговски парцели след прекъсване на обслужването на отпуснати заеми.

" "Евробанк " и компанията Brook Lane Group подписаха първичните съглашения и се чака преводите да приключат при започване на 2020 година ", се споделя в известие на гръцката финансова институция. Нейни представители прибавиха, че двата портфейла включват 370 парцела.

От гръцката банка обявиха още, че приготвят още един портфейл за продажба, включващ 640 по-малки парцела, озаглавен като план „ Звезда “. „ Споразуменията удостоверяват интереса на вложителите към развиващия се пазар на недвижими парцели в Гърция “, споделиха от "Евробанк ", която понижи броя на необслужваните заеми, само че все пак облагата й не се усили през тази година.

Компанията Brook Lane Capital оповестява на уеб страницата си, че сега е съсредоточена върху благоприятни условия на гръцкия и кипърския пазар, които "носят стойност " и търси вложения в пазари, които са претърпели икономическа или банкова рецесия, довели до смяна в ценообразуването на активите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР