Граничният пункт с Гърция Илинден-Ексохи остава затворен, въпреки появилите се

...
Граничният пункт с Гърция Илинден-Ексохи остава затворен, въпреки появилите се
Коментари Харесай

ГКПП Илинден-Ексохи остана затворен, превозвачи обмислят да блокират Кулата |

Граничният пункт с Гърция " Илинден-Ексохи " остава затворен, макар появилите се информации, че през него ще могат да преминават тежкотоварни коли. 

От рано сутринта български, румънски и полски превозвачи и представители на бизнеса от Гоцеделчевско се редяха на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Илинден ” с желание да преминат от гръцка страна, само че без триумф. Опиталите се да осъществят контакт с граничните служители на реда са връщани, заяви БНР. 

Собственикът на транспортна компания от Гоце Делчев Кръстьо Веселинков съобщи, че известна дата на пункта за отварявено му е 15-и септември.

„ Около 600 лв. са разноските, които плащаме повече на курс. Не се връзват цените към този момент. За банкрутирали не ми е известно, само че претърпели съществени загуби има ", сподели още той.  Допреди да затворят КПП-то съм си работил обикновено, само че в тези два месеца, откогато е затворено, спадът ми е към 70% в оборота “, посочи Веселинков.

Превозвачите и бизнесаът остават в протестна подготвеност поради загубите които търпят, съобщи той. По думите му превозвачите разискват от " затваряне на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ до митинг пред Гръцкото посолство “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР