Граничният наряд се е натъкнал на срез на ограждениетоПолицаят, загинал

...
Граничният наряд се е натъкнал на срез на ограждениетоПолицаят, загинал
Коментари Харесай

Петър Тодоров: Убитият полицай е застрелян през оградата на границата

Граничният наряд се е натъкнал на срез на ограждението

Полицаят, умрял при границата край село Голям Дервент е прострелян през оградата с един изстрел от турска страна. Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, съобщи.

Сержант Петър Бъчваров и чиновник на МО са на промяна във съдбовната нощ. Те се натъкват на срез на оградата. Слизайки от служебната кола служителят на реда насочва фенера към оградата. Веднага последва изстрел от прилежащата територия - Република Турция. Той е погубен с първия изстрел. Служители на МО съумява да се скрие зад колата. По него стартира пукотевица. Той отвръща със служебното си оръжие. По негови думи по него са създадени 10-15 изстрела. Той остава незасегнат. Групата, произвела изстрелите, се отдръпва към вътрешността на Турция. Осъществен е контакт с турските управляващи. Предприети са дейности по определяне на причинителите, изясни комисар Тодоров.

" Доведена е жандармерия и проверяващи, доста екипи работят. Имам уверението на турските управляващи, че тези хора ще бъдат открити и изправени пред закона ", каза министърът на вътрешните работи иван Демерджиев. " Тези момчета всеки ден с телата си стопират този мигрантски напън. Всеки ден оградата се кърпи и поддържа от екипите. Става въпрос за изключителна експанзия ", добави той. 

“Ще отговорим с нужната мощ на тази експанзия. Ще бъдем безкомпромисни към всеки, който основава заплаха за живота и здравето на чиновниците ни по границата ”, съобщи Демерджиев.

Днес Демерджиев ще организира диалог с турския министър на вътрешните работи. “Ще изисквам турската страна да разбие каналджийските мрежи, както ние. Поискал съм същото от ”Европол ” и от Европейска комисия. Докато тези каналджийски мрежи не бъдат разрушени напълно, това ще се случва освен с наши чиновници, а и с непознати ”, безапелационен бе той. 

Той дефинира случая като " гнусна демонстрация на човек, който ще бъде издиран и осъден от закона, ще бъде съден в Турция, като бъде хванат ".

Той изясни, че би било мъчно на граничните чиновници да работят с бронежилетки. " В този случай изстрелът е бил в главата на служителя, тъй че бронежилетка няма да помогне ", добави той.  

Демерджиев изясни, че видеонаблюдението в региона не е било от помощ през нощта, тъй като по това време на денонощието камерите хващат единствено силуети.

Вътрешният министър бе безапелационен, че кадрови промени не са нужни. " Няма мотив за кадрови промени. Това, че някой урод е решил да стреля през границата, не значи, че трябват кадрови промени. Не можем да ги вършим всеки ден ", заяви той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР