Граничните власти в Австралия може да не се съобразят с

...
Граничните власти в Австралия може да не се съобразят с
Коментари Харесай

Граничните власти в Австралия може да не допуснат Джокович

Граничните управляващи в Австралия може да не се съобразят с здравното изключение за имунизация, което щатът Виктория даде на Новак Джокович. Това заяви министърът на вътрешните работи на страната Карън Андрюс, откакто през вчерашния ден стана ясно, че международният номер 1 ще бъде позволен до присъединяване в Откритото състезание на Австралия по тенис, макар че не си е сложил имунизация против Covid-19.

Реверансът към Джокович от страна на здравните управляващи на Виктория, където се намира Мелбърн, провокира гневни реакции измежду почитатели и други тенисисти, само че федералното държавно управление може и да не се съобрази с решението на щатско равнище. 

" Всяко лице, което желае да влезе в Австралия, би трябвало да дава отговор на прецизните ни гранични условия. Макар и държавното управление на Виктория и Тенис Австралия да позволяват неимунизирани тенисисти до присъединяване в Аустрелиън Оупън, федералното държавно управление продължава да извършва граничните условия. Ако идващо лице не е имунизирано, те би трябвало да показват доказателство, че не могат да си слагат ваксина по медицински аргументи ", разяснява Андрюс.

Все отново се допуска, че документът, с който Джокович е получил здравно изключение от Виктория, ще бъде приет и от граничните управляващи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР