Граничните полицаи получават и правото да водят разследвания. Това гласуваха

...
Граничните полицаи получават и правото да водят разследвания. Това гласуваха
Коментари Харесай

Граничните полицаи получават и правото да водят разследвания

Граничните служители на реда получават и правото да водят следствия . Това гласоподаваха депутатите с измененията в закона за Министерство на вътрешните работи, препоръчани от Министерския съвет. Граничарите ще могат да водят оперативно-издирвателни дейности и да водят следствия изясни заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов :
 
„ Не получават нови права, с изключение на на територията на граничната зона и те ще могат да реализират оперативно-издирвателна активност и активност по следствие на територията на цялата страна. Това предложение изхожда от основна дирекция „ Гранична полиция “, защото към сегашния миг, в резултат на засиления миграционен напън, са разпознати разнообразни проблеми, в които следствието стартира на територията на граничната зона и тогава, когато противозаконните мигранти преминат на територията на Областна дирекция, би трябвало да се трансферира цялото следствие на съответния способен орган. Не виждаме смисъл в това. По-добре да се даде опция да се основават взаимни екипи за осъществяване на издирвателна активност и по следствие сред органите на Групово дело „ Гранична полиция “, полицейските органи на регионални дирекции и на национална полиция “, сподели Ципов.
 
Със законопроекта на министерския съвет се трансформират и още 8 закона, измежду които и Законът за придвижване по пътищата .

Ще има промени в санкциите за нарушителите, какви тъкмо ще са те?
 
„ В момента в закона има три текста, които регламентират погрешно паркиране в регионите на спирките, тъй че ние предлагаме един от тези три текста да отпадне и да останат другите два, в които да стане по-ясно санкционирането за нарушавания в регионите на спирки. Също по този начин има три текста за погрешно изпреварване. Имаме погрешно изпреварване с заплаха, погрешно изпреварване без заплаха и още едно погрешно изпреварване. Остават текстовете за погрешно изпреварване без заплаха и такова с заплаха, като глобите са разнообразни. Едното е 30 лв., другото до 150 лв. “, сподели началникът на отдел " Пътна полиция " към Министерство на вътрешните работи Бойко Рановски.
 
„ Предстоят три почивни дни, т рафикът ще бъде натоварен , стопира се тежкотоварното придвижване след 16:00 ч. по съществени пътни посоки и автомагистрали. Нека призовем водачите да бъдат по-търпеливи, деликатни. Когато има всеобщо пътешестване, няма метод да не се образуват тапи и тапи, само че да бъдем търпеливи и да съблюдаваме разпоредбите “, сподели още Рановски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР