Грандиозен скандал разтресе общинска администрация и украинската диаспора в Благоевград.

...
Грандиозен скандал разтресе общинска администрация и украинската диаспора в Благоевград.
Коментари Харесай

Скандал в Благоевград! Разобличиха общинска служителка в злоупотреба със службата и кражба на дарения за украинските бежанци! Кметът Илко Стоянов я уволни незабавно!

Грандиозен скандал разтресе общинска администрация и украинската диаспора в Благоевград. Общинска служителка, ангажирана да оказва помощ на украинските бежанци бе разобличена в кражба на дарения и корист със службата, разбра Struma. com. Това открила незабавна инспекция на общинското управление, след подаден сигнал.

Проверката открила, че общинарката прибирала пари от дарения, пренебрегвайки заповедта на кмета, даренията да се одобряват с два подписа от двама общински чиновници. Въпросната служителка приемала парите еднолично освен това в неделя, когато общинска администрация не работи.

След като абсурдът гръмнал група украинки разказали пред градоначалника, че служителката прибирала пари, и с цел да им урежда перални, ел уреди на по-ниски цени, както и обещавала да ги настани в обществени жилища, само че това не ставало толкоз елементарно, намеквайки, че всяко нещо има цена. Любопитното е, че служителката няма никаква връзка със службата, виновна за обществените жилища. Изслушвайки жалващите се и събирайки нужните доказателства кметът Илко Стоянов уволнил неотложно подчинената си, разгневен че си е разрешила сходно нещо.

Градоначалникът наредил парите от даренията, които са няколко хиляди лв., да бъдат върнати незабавно. Интересен факт, до който се добрахме е, че уволнението на служителката предизвика Савина Топурска, една от най-активните доброволки, почнала да работи с бежанците през цялото време изненадващо разгласи, че напуща групата "Смисъл за украинските бежанци в Благоевград, чийто основател е и че затваря пункта за движимости втора ръка. В пост в групата тя обстойно и нашироко изяснява, какъв брой интензивно е работила въпросната служителка, да оказва помощ на бежанците, а видите ли кметът я уволнил.

Решението на Топурска изненада украинските дами от групата, които недоумяваха какво е това ненадейно решение и на какво се дължи тази мощна обвързаност на Савина към уволнената общинарка. Защо Савина толкоз се е разстроила от уволнението, че чак напуща доброволчеството, за което по този начин интензивно пледираше месеци наред.

Скандалът ще се разраства, защото се чака доста излъгани от общинарката да продължат с подаването на сигнали за активността и. И през днешния ден в общинска администрация са постъпвали недоволства от украинци към активността на уволнената към този момент служителка. Някои от тях твърдели, че ще подават сигнали и в полицията.
П. Петрова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР