Грандиозен допинг скандал гръмна на фона на провеждащото се Световно

...
Грандиозен допинг скандал гръмна на фона на провеждащото се Световно
Коментари Харесай

Грандиозен допинг скандал с тима на Русия

Грандиозен допинг скандал гръмна на фона на провеждащото се Световно състезание по футбол в Русия, съобщи английският вестник The Mail on Sunday. В него е забъркан отборът на домакините от Русия.

Оказа се, че футболист на „ Сборная “ преди Мондиала е дал позитивна допинг проба. Международната футболна федерация ФИФА е знаела за случая, само че си е замълчала, с цел да не помрачи семейството на Русия.

ФИФА е една от най-корумпираните организации в международен мащаб. Играч на „ Сборная “, част от състава на отбора, е дал позитивен допинг, само че не са последвали наказания. Разкритието идва на фона на прелестното показване на руснаците на Мондиала.

Много почитатели по света са изумени от положителната форма на Русия, която единствено за двама мача вкара осем гола и към този момент е сигурен осминафиналист. Британският вестник е схванал, че ФИФА са имали доказателство в писмен тип за руснак, употребяващ неразрешени субстанции 18 месеца преди Световното. От ФИФА обаче са „ замели под килима “ случая.

ФИФА побърза да отговори на обвиняванията. Футболният орган разгласи пред „ Ройтерс “, че „ няма доказателства “ за допинг измежду съветските футболисти. Според следствието става въпрос за бранителя Руслан Камболов, носещ екипа на Рубин Казан, който преди месеци бе в състава на „ Сборная “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР