Гражданско сдружение БОЕЦ изпрати сигнал до Висшия съдебен съвет, Върховната

...
Гражданско сдружение БОЕЦ изпрати сигнал до Висшия съдебен съвет, Върховната
Коментари Харесай

ВСС е сезиран за чата между Гешев и пиара на Борисов

Гражданско съдружие БОЕЦ изпрати сигнал до Висшия правосъден съвет, Върховната касационна прокуратура и Министерството на правораздаването за чата сред Севделина Арнаудова, която е пиар на някогашния министър председател Бойко Борисов, и основния прокурор Иван Гешев. Двамата бяха снимани да споделят през мобилното приложение " Телеграм " по време на съвещание на парламентарната комисия по правни въпроси.

Арнаудова не отхвърли да поддържа контакт с Гешев, като се оправда, че това се е случвало във връзка с отразяване на събития. Бойко Борисов пък ѝ забрани " да си пускат усмивки, сълзички и муцунки с други мъже ". Всъщност комуникацията е смущаваща, защото се чака държавното обвиняване да проверява няколко корупционни абсурда с присъединяване на Арнаудова и Борисов. " Това е тежък спор на ползи и Гешев дължи пояснение за връзките си с Арнаудова и за дейностите на прокуратурата по сигнала против нея. Вместо да я проверява, Гешев си разменя „ усмивчици “ с PR-ката ", възмутени са от БОЕЦ.

Все още Иван Гешев не е дал пояснение за известията си с пиара на някогашния министър председател. В пълномощията на Инспектората към Висшия правосъден съвет е да извърши проверка за честност и спор на ползи на основния прокурор, както и за определяне на дейности, които накърняват престижа на правосъдната власт.

До момента Висшият правосъден съвет не е реагирал на публикуваната връзка на Гешев. Вместо това обаче Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет излезе с декларация против депутатите от парламентарната комисия за полицейското принуждение, които в понеделник желаеха премахване на прокурор Вероника Трифонова. Именно тя е разследвала побоя над протестиращи от служители на Министерство на вътрешните работи, само че не разкрила данни за осъществено закононарушение.

" Свидетели сме на поредни и тенденциозни дейности за дестабилизиране и подронване престижа на Прокуратурата на Република България, както и на работата на българските прокурори. Съдебната власт и в частност български прокурор, понастоящем представител на Европейската прокуратура, още веднъж са обект на опит за институционална интервенция и политическа корист в хода на следващата предизборна акция ", безапелационни са правосъдните кадровици. 

Те упрекват депутата от ИБГНИ Николай Хаджигенов, който е ръководител на въпросната комисия, че се намира в спор на ползи, защото е бил и юрист по каузи, свързани с полицейското принуждение от предишното лято. " По негови думи той персонално е съветвал тези лица и е дал насоки за тяхното пасивно държание, а точно да не дават сведения по следената от прокурор Трифонова кореспонденция, с предмет непозволени дейности на полицейски чиновници, както и че това е била неговата тактика ", заявява прокурорската гилдия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР