Гражданско движение БОЕЦ започва протест-блокада на Министерския съвет от тази

...
Гражданско движение БОЕЦ започва протест-блокада на Министерския съвет от тази
Коментари Харесай

Блокада на Министерски съвет иска оставката на енергийния министър и казва НЕ на Газпром -

Гражданско придвижване БОЕЦ стартира протест-блокада на Министерския съвет от довечера с претенции за оставката на служебния министър на енергетиката Росен Христов и за гаранции от служебния кабинет, че няма да възобновява доставките и да подписва нов контракт за доставка на газ с " терористите " от " Газпром ".

Протестиращите възнамеряват да обтегнат палатки и шатри пред входа на държавната постройка на бул. " Дондуков " 1.

Те се събират от 19 ч. на Ларгото.

В известие на водача на сдружението Георги Георгиев за блокадата се споделя:

" Ще се съберем в понеделник. Без боязън и без взаимни отстъпки! Радев, Борисов, Донев и компания да си носят отговорността пред своя стопанин от Кремъл за даваните обещания и поетите задания, само че ние няма да позволим да ни сложат още веднъж примката на " Газпром "! Ние господари нямаме и с терористи не преговаряме! И не плащаме на терористи, без значение каква е цената. " Газпром " щели да ни доставят на ниска цена газ — ни облъчват от служебния кабинет и всички кремълски прислужници от заран до вечер. Но парите от " Газпром " отиват за войната в Украйна! Значи няма проблем да плащаме за убийствата на почтени дами и деца, стига да ни излиза на ниска цена, по този начин ли?!

НЯМА ДА СТАНЕ! Ние не сме убийци ".

Георгиев припомня, че има и други разновидности за доставка на газ и ги изреждат: ОАЕ, Турция, Италия, Азербайджан, Румъния. На изказванието на служебния енергиен министър, че договарянията с " Газпром " са " неизбежни " той дава отговор с: " Неизбежно е да си заминете! ".

Целта на протеста-блокада той формулира по този начин: " Да не позволим да ни върнат в орбитата на Путин, корупцията и мрака ".

По проект блокадата ще продължи до 31.08., сряда - когато се организира постоянното съвещание на Министерския съвет.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР