Гражданската платформа MOVE.BG и организацията За зелен рестарт ще проведат

...
Гражданската платформа MOVE.BG и организацията За зелен рестарт ще проведат
Коментари Харесай

Платформата MOVE.BG и организацията "За зелен рестарт" провеждат дискусия за Плана за възстановяване



Гражданската платформа MOVE.BG и организацията " За зелен рестарт " ще проведат полемика, по време на която ще бъде разисквана финалната версия на Националния проект за възобновяване и резистентност.

В кръглата маса ще взе участие и вицепремиерът Атанас Пеканов.

Националният проект за възобновяване и резистентност е част от плана за възобновяване на Европа след пандемията. Според целите в документа, страната ни може да получи до 12 и половина милиарда лв. спомагателни европейски средства. Финансирането би трябвало да следва правилото " Пари против промени " и да подкрепи зеления и цифров преход на стопанската система.

За това вицепремиерът Атанас Пеканов уточни преди дни, че измежду сериозните проблеми ще са решенията за районите с въглищни централи:

" Това е един от сложните въпроси с извънредно дълготрайни последствия за някои райони в България и решенията, в реда на нещата е да бъдат взети от демократично определените ни представители, с цел да има последователност. Всичко, което ще се случва в проекта, в последна сметка би трябвало да се случва в идващите 7 години ".

Това е четвъртата версия на проекта за възобновяване, като полемиката ще отговори, с какво последната идея е по-различна, съобщи уредникът на форума Саша Безуханова:

" Ние сме много окуражени от измененията, които са направени в проекта и сме щастливи, че огромна част от концепциите, които в продължение на година в границите на обединението за зелен рестарт лансирахме са вътре ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР