Гражданската организация Спаси София стана партия, а членовете ѝ вече

...
Гражданската организация Спаси София стана партия, а членовете ѝ вече
Коментари Харесай

Спаси София ще направят столицата 15-минутен град

Гражданската организация " Спаси София " стана партия, а членовете ѝ към този момент гледат към локалните избори в София през есента.

Победа на локалните избори на първи тур в София, цялостно болшинство в общинския съвет и да покажат, че столицата може да се ръководи по друг метод - това са трите целта пред " Спаси София ", които водачът ѝ Борис Бонев показа.

Над 700 души се събраха на учредителното заседание на " Спаси София ", която след 14 години активност с изключение на гражданска организация, е към този момент и партия.

София да стане 15-минутен град - това даде обещание арх. Иван Караджов, който ще води екипа за градска среда. Зад тези думи стои поръчка за бързо административно обслужване и предвижване в града.

Лидерът Борис Бонев, който сега е самостоятелен общински консултант, съобщи, че към този момент се е срещал с водачите на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " за общо явяване на локалните избори в София. На този стадий от " Спаси София " няма да се явяват на парламентарни избори, обявиха от там.

Партията се нарежда центристки.

Ние имаме вяра, че в политиката би трябвало да има баланс, по тази причина и ние сме центристка партия. Когато се отнася до ограничения за стимулиране на бизнеса, то несъмнено политиките са в по-дясната част на спектъра. Когато става въпрос за обществена активност, то тогава сигурно би трябвало да се отиде наляво. Особено на локално равнище, там отиването в крайности, в никакъв случай не е било положително решение, разяснява Бонев.

Решаване на проблемите на столичните квартали, почтено и транспарантно ръководство в администрацията и разходването на средствата и насърчаване на София като зелен и проспериращ град са целите, които той очерта.

А първата работа на Бонев, в случай че стане кмет, ще бъде да отстрани паркинга на " Света Неделя ".

Финансирането ще се реализира посредством дарения и членски импорт. Към момента те нямат право на държавна дотация, защото ще вземат участие единствено на локални избори.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР