Гражданската организация Спаси София разпространи снимки, показващи бетонирането на кореновата

...
Гражданската организация Спаси София разпространи снимки, показващи бетонирането на кореновата
Коментари Харесай

Столичната ул. Граф Игнатиев е с бетонирани дървета

Гражданската организация Спаси София популяризира фотоси, показващи бетонирането на кореновата система на типичните за улица Граф Игнатиев дървета . Активистите алармират, че при бетонирането зелената система не е била предпазена и не е обезпечено задоволително място за естественото живеене на дърветата.

Те се базират и на мнението на експерти-лесовъди , които декларират, че " когато не е завършено посадно място (няма почва към дървото) се нарушава газовият продан и достъпът на вода до кореновата система. Следва утежняване на физиологичното положение и занижаване на декоративните му качества ".

От Спаси София осведомят, че след приемането на сигнала неотложно са сезирали Столичния инспекторат , който е направил инспекция на място. " Но какво от това, в случай че окончателно загубим тези десетилетни дървета по Графа " - питат от организацията.

Te разпространиха и фотоси от 1960 и 1984г., доказващи, че типичните за улицата дървета са част от градския пейзаж от пот към този момент десетилетия, питат кмета на София, Йорданка Фандъкова, дали счита, че старите дървета, претърпяли какво ли не, ще съумеят да преживеят нейния мандат.

 С Фандъкова София надминала Брюксел и Милано по чист въздух
С Фандъкова София надминала Брюксел и Милано по чист въздух

Наредила е да се вършат велоалеи и теоретично всеки ги поддържа

" Какво с изключение на отблъскващо безгрижие и непросветеност на столичната администрация демонстрира този случай. Докога ще чуваме по какъв начин изпълнителят щял да бъде осъден, като че ли това води до някаква смяна ". От Спаси София приканват кмета да има повече почитание към историята, визията и естетиката на столицата , тъй като тази администрация е потвърдила, че не съумява да ги съхранява и развива.

" Обидно е да следим , по какъв начин общината позволява неточност след неточност и унищожава емблематични градски пространства на София ", разясняват от организацията.

" Защо се стигна дотук и къде са били чиновниците на надзора и дирекция Зелени системи ", допълват те и напомнят, че това не е единственият сигнал за заличаване на дървета в границите на този ремонт и считат, че обществото заслужава явен отговор на въпроса какви ограничения подхваща Столичната община да ги опази.

 Спаси София питат Фандъкова за знакови поправки на Трейс груп в столицата
Спаси София питат Фандъкова за знакови поправки на Трейс груп в столицата

Прословутата автомагистрала Тракия сред Чирпан и Стара Загора също е тяхно дело, допълват те
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР