Гражданската инициатива "ЧИСТ ИНТЕРНЕТ" излезе със специално съобщение във фейсбук

...
Гражданската инициатива "ЧИСТ ИНТЕРНЕТ" излезе със специално съобщение във фейсбук
Коментари Харесай

Гражданска инициатива предупреди за атаки на тролове по време на европредседателството ни

Гражданската самодейност "ЧИСТ ИНТЕРНЕТ " излезе със особено известие във фейсбук страницата си.

Хакери, станали известни с изваждането на бял свят на известни български тролове, предизвестиха за вероятен пик на тролските офанзиви по време на Европредседателството. Ето какво гласи и настоящият статус на анонимните експерти:

"Честита Нова година от "ЧИСТ ИНТЕРНЕТ "!

Както знаете, скоро не сме излизали с разкрития, само че кардиналната цел на самодейността е да пускаме единствено тествани сигнали и данни, най-малко що се отнася до обществените мрежи. През Новата година, с изключение на върху тях, ще засилим фокуса си и против т.нар.фалшиви вести. Абсолютно неоспорим факт е, че пикът в тролските офанзиви в обществените мрежи за 2016-а бе преди и по време на парламентарните избори. Темите и профилите бяха с съответна политическа устременост. Ние показахме това, макар че не желаеме по никакъв метод да заемаме нечия страна.

Наблюдавайки обществено-политическите процеси в светлината на старта на българското европредседателство и държанието в огромни групи, страници и профили, имаме обосновано съмнение, че е допустимо още веднъж да следим пик на троленето. Освен, че желаеме обществено да обърнем внимание на всички, желаеме още един път да помолим за поддръжка. Ако забележите необикновена тролска интензивност - апелирам, сигнализирайте ни на познатите координати. Анонимността е обезпечена, а ние ще създадем всичко допустимо да проверим всеки сигнал ".

Заявката за "обосновано съмнение ", че е допустимо тролските офанзиви да зачестят, навежда на мисълта, че хората зад самодейността към този момент регистрират усилване на интензивността на подправените профили. Засега обаче от "ЧИСТ ИНТЕРНЕТ " не разкриват повече. До момента няма отговор и на въпросите, които са им изпратили от topnovini.bg. Гражданска самодейност за чист интернет и правила в медиите започва във фейсбуук през предходната година.

През март от Клуб Z, описаха за тяхната ранглиста на петимата най-активни тролове в България. "Основната агитация е ориентирана към Русия, Българска социалистическа партия и ксенофобия. И се наблюдават връзките на най-активния от тях, който попада под името Адриан Николов, който има над 80 хиляди изявления. То значи, че въпросният "Адриан ", който има засечени 29 профила, не спи, пресмятат от "Чист интернет ".

След като и публицистите от "Капитал " отразиха данните на "ЧИСТ ИНТЕРНЕТ ", Атанас Зафиров, Таско Ерменков и Българска социалистическа партия като цяло отхвърлиха да имат някаква връзка с дейностите на Стефан Пройнов,посочен като мозъка на тролската интервенция. "Бърз обзор на профила на Атанас Зафиров в обществената мрежа обаче демонстрира, че самият той е споделял изявления за себе си от един от уеб страниците, следени от групата Пройнов - bulpress.info. И което е още по-интересно, множеството от изявленията му са със забележителен брой споделяния - приблизително над 60. Две трети от тях са правени от Адриан Димитров през еднакъв профил ", означи тогава изданието.

Преди години следствие на bTV сподели, че общински съветници и младежи на Българска социалистическа партия са построили система за публикуване от разнообразни профили в обществените мрежи. Неофициално се твърди, че всички партии употребяват в избрани интервали тролове. До момента обаче не е разкривана офанзива от толкоз огромен мащаб като миналогодишната от която и да е от другите парламентарно показани сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР