Гражданите ще могат еднократно да коригират закупена електронна винетка, ако

...
Гражданите ще могат еднократно да коригират закупена електронна винетка, ако
Коментари Харесай

Сгрешена електронна винетка ще може да се коригира еднократно

Гражданите ще могат еднократно да поправят закупена електронна винетка, в случай че са позволили техническа неточност при въвеждане на данните за техния автомобил. Ще се разреши корекция на до два от знаците в регистрационния номер на автомобила. Остава в действие опцията за поправяне на категорията и на страната на регистрация.

Това плануват промени в Закона за пътищата, оповестени за публично разискване от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).

Целта на измененията е да се вкара правна опция, която да контролира последствията от нарушавания, регистрирани в интервала от пазаруването на винетка с неточни данни досега на осъществяване на корекцията. Промените са резултат от голям брой сигнали на жители, които са купили съзнателно винетка, само че са сбъркали знак в регистрационния си номер.

Извършената промяна ще има деяние отсега нататък, т.е. ще важи от датата на поправката. Поправената винетка ще е годна до същата дата, до която е била годна в началото купената, само че сбъркана винетка. Промените плануват...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР