Граждани се събраха на мирна демонстрация в центъра на София,

...
Граждани се събраха на мирна демонстрация в центъра на София,
Коментари Харесай

“Не сме неутрални”: Шествие в подкрепа на Украйна в София

Граждани се събраха на мирна проява в центъра на София, с цел да изразят поддръжката си за Украйна във военния спор, който стартира на 24 февруари.



Хората извършиха пространството пред храм-паметника „ Св. Александър Невски “, отправяйки апел за преустановяване на военните дейности.



Демонстрацията е под наслов „ Ние не сме неутрални “, проведена е в обществената мрежа Facebook, а част от хората упорстват България да окаже военно-отбранителна помощ на Украйна.



А преди минути Общото заседание на Организация на обединените нации одобри резолюция за преустановяване на участието на Русия в Съвета на правата на индивида с 93 гласа „ за “, 24 „ срещу “ и 58 “въздържал се”, заяви Ройтерс.



Демонстрантите носят български и украински флагове и плакати с послания за мир.



Въпреки дъжда в София, те се насочиха на шествие към Руския културно-информационен център на ул. „ Шипка “, а по-късно към постройката на Българска национална телевизия. Очаква се шествието да приключи пред Паметника на Съветската войска, където стачкуващите ще възпламенят свещи и ще запазят минута безмълвие в памет на жертвите на войната.



А в това време Общото заседание на Организация на обединените нации одобри резолюция за преустановяване на участието на Русия в Съвета на правата на индивида с 93 гласа „ за “, 24 „ срещу “ и 58 “въздържал се”.





Пред Руския културно-информационен център стачкуващите скандираха “Убийци” и изляха алена багра, която символизира кръвта на починалите в Украйна.



Посолството на Русия в София реагира остро на решението за преименуване на улицата пред задачата в „ Героите на Украйна “. От задачата на Москва пишат в публична позиция: „ Руската страна има цялостно морално право да изрази съдбоносен митинг във връзка със устрема на публична София да се солидаризира с нацисткия режим в Киев “, показват още от представителството.



Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР