Граждани протестираха в Сливен срещу въвеждането на зелените сертификати. Тя ...

Граждани протестираха в Сливен срещу въвеждането на зелените сертификати. Тя

Протести и опашки за ваксини в Сливен

Граждани стачкуваха в Сливен против въвеждането на зелените документи. Тя показаха недоволството си пред постройката на общината, като приканиха останалите жители да се присъединят към тях. Те коментираха, че митингът им ще бъде всекидневен.

С плакати „ Ваксината е персонален избор " и „ Не  на зелените документи " жителите оповестиха несъгласието си с въведената мярка.  

" Тази нова заповед за зелените документи лимитира свободата на всеки един от нас.; Хората би трябвало да бъдем свободни. Свободната воля, която ние дадена от Бог никой няма право да ни я лишава. "

В същото време пред единствения мобилен имунизационен кабинет на маркета имаше опашка от чакащи за ваксина.  

" Не ни пускат на работа без ваксина.; Не, не ме довела принудата. Аз изчаквах някакво време, с цел да видя какво се случва с имунизацията.; Аз си бях решил от дълго време по принцип. "

Д-р Даниел Попов, който работи във мобилния пункт разяснява,че еднодозовите ваксини са свършили.  

" Натоварено е, има много хора. Към момента имаме изчерпани количества на „ Янсен ". Очакваме скоро да ни донесат още "  

Вторият  митинг против въвеждането на зелени документи бе проведен от политическа партия. Около 50 души се събраха пред постройката на общината, с цел да изразят несъгласието си с решаването на Министерство на здравеопазването. Митингът прерасна в шествие по основната улица. Протестиращите желаеха оставката на здравния министър Стойчо Кацаров. Според тях, въвеждането на зелен документ ще докара и до наложителна имунизация.  

За на следващия ден по обяд е обявен следващ митинг на площада пред общината.  

Източник: bnr.bg