Граждани протестираха в Сливен срещу въвеждането на зелените сертификати. Тя

...
Граждани протестираха в Сливен срещу въвеждането на зелените сертификати. Тя
Коментари Харесай

Протести и опашки за ваксини в Сливен

Граждани стачкуваха в Сливен против въвеждането на зелените документи. Тя показаха недоволството си пред постройката на общината, като приканиха останалите жители да се причислят към тях. Те разясниха, че митингът им ще бъде всекидневен.

С плакати „ Ваксината е персонален избор " и „ Не  на зелените документи " жителите оповестиха несъгласието си с въведената мярка.  

" Тази нова заповед за зелените документи лимитира свободата на всеки един от нас.; Хората би трябвало да бъдем свободни. Свободната воля, която ние дадена от Бог никой няма право да ни я лишава. "

В същото време пред единствения мобилен имунизационен кабинет на пазара имаше опашка от чакащи за ваксина.  

" Не ни пускат на работа без ваксина.; Не, не ме довела принудата. Аз изчаквах някакво време, с цел да видя какво се случва с имунизацията.; Аз си бях решил от дълго време по принцип. "

Д-р Даниел Попов, който работи във мобилния пункт разяснява,че еднодозовите ваксини са свършили.  

" Натоварено е, има много хора. Към момента имаме изчерпани количества на „ Янсен ". Очакваме скоро да ни донесат още "  

Вторият  митинг против въвеждането на зелени документи бе проведен от политическа партия. Около 50 души се събраха пред постройката на общината, с цел да изразят несъгласието си с решението на Министерство на здравеопазването. Митингът прерасна в шествие по основната улица. Протестиращите желаеха оставката на здравния министър Стойчо Кацаров. Според тях, въвеждането на зелен документ ще докара и до наложителна имунизация.  

За на следващия ден по обяд е разгласен следващ митинг на площада пред общината.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР