Граждани от столичния квартал “Манастирски ливади“ излязоха на протест и

...
Граждани от столичния квартал “Манастирски ливади“ излязоха на протест и
Коментари Харесай

Граждани от Манастирски ливади в столицата на протест заради липса на детски градини

Граждани от столичния квартал “Манастирски ливади “ излязоха на митинг и блокираха за малко бул. "Тодор Каблешков " на кръстовището с ул. Боянски водопад ". Заради неналичието на детски градини в квартала, те желаеха оставката на кмета Йорданка Фандъкова, която също живее в региона.

Жителите на регион "Триадица ", най-много родители с деца, стачкуват против решението на основния проектант Здравко Здравков да бъде изменен проекта за регулация и застрояване на терен тук, в "Манастирски ливади " за строителство на частно учебно заведение на четири етажа, вместо плануванаъа преди този момент общинска детска градина.

В частното учебно заведение ще учат деца, чийто родители имат финансови благоприятни условия, споделиха майките. "Ние нямаме ", а техните деца не са признати в детски градини и ясли.

Ето какво споделиха още майките с деца: "Нито една детска градина, нито една ясла, нито едно учебно заведение и те тихомълком позволяват на терена да се строи частно учебно заведение. Първо, няма общински такива, а те го дават за частно. Кварталът така и така няма улици, така и така е презастроен и единствено ще се задръства ".

"Общината ни прескача и не се интересува от публичния интерес, а единствено и само от частния ".

"Тези две деца не бяха признати в нито една ясла. Това не е заслужено. И те заплащат налози ".

Протест пред Министерския съвет поради неналичието тук-там в детските градини

1600 деца от 0 до 6 години има в квартала, без да е обезпечено за всички визитата им в детско заведение, споделиха още майките, а кметът на регион "Триадица " Димитър Божилов е на страната на публичния интерес, който изисква добра инфраструктура и общински детски градини.

След митинга на жителите на столичния квартал “Манастирски ливади “ против анулираното строителство на детска градина, от Столичната община обясниха, че през май със Заповед на основния проектант е непокътнато предназначението на парцела.

Предишните планове на частния собственикда се смени предназначението в терен за жилищно застрояване не са получили утвърждение. Сега действително се резервира отреждането на парцела за просветителни потребности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР