Симулация на сблъсък между два кораба и на реакция при

...
Симулация на сблъсък между два кораба и на реакция при
Коментари Харесай

Разиграха симулация на сблъсък между два кораба в река Дунав

Симулация на конфликт сред два кораба и на реакция при нефтен разлив в река Дунав беше разиграна през днешния ден в границите на взаимното обучение " Дунав 2024 ". В него се включиха представители на повече от 10 институции. Акцията се провежда под управлението на регионалния шеф Драгомир Драганов в акваторията на пристанищен терминал " Русе-Запад ". По време на учението се състоя и симулация на евакуация на потърпевш с оказване на здравна помощ.

" Имайки поради военните дейности в Украйна, огромна част от горивата се транспортират по река Дунав. Правим учението, с цел да предотвратим възможни бъдещи произшествия и да имаме опита, да се поучим и от грешките, които могат да се позволен, с цел да ограничим замърсяване на реката. Ангажирали сме всички институции, в това число и компании от Варна, които са профилирани в тези интервенции и могат да окажат подпомагане ", сподели Драганов.

Капитан Камен Иванов - шеф на отдел " Аварийно-спасителна активност - река Дунав " към Главна дирекция " Аварийно-спасителна активност ", изясни, че симулацията е на сериозен разлив, който, за благополучие, в реката към момента не се е случвал. " Това не значи, че не би трябвало бъдем самодейни и да симулираме подобен вид произшествия ", разяснява той. " При по-малки произшествия, които се случват да не кажа постоянно, само че да вземем за пример на два-три месеца един път, става дума за стълкновение на кораби, само че не и за разливи, институциите реагират незабавно ", сподели още капитан Иванов.

Той изясни, че в РИС центъра в Русе има дежурни непрекъснато, като при настъпване на какъвто и да е случай с транспортен съд, когато капитанът подаде сигнал, дежурните го одобряват и в границите на сред три и пет минути институциите като " Речен надзор-Русе " към Агенция " Морска администрация " и Главна дирекция " Аварийно-спасителна активност " са осведомени със случая, проучват го и подхващат съответните съответни дейности.

Капитан Иванов уточни още, че последният случай сред кораби в българската част на река Дунав е бил в нощта против 8 март тази година.

" На същото място, където през днешния ден вършим симулацията, тогава се сблъскаха два кораба в тъмната част на денонощието. За благополучие, разлив нямаше. Единият транспортен съд пренасяше тор, а другият - нафта. Не се получи разлив, защото и корабите са предпазени - имат двойни бордове, двойни дъна. По закон не може всеки транспортен съд да придвижва гориво ", разясни капитанът.

По думите му при случая се е получила пробойна в един от корабите и навлизане на вода. В рамките на минути информацията за обстановката е била публикувана към способените органи. Екипи са достигнали до кораба, като са били подхванати нужните ограничения плавателният съд да не потъне.

Капитан Иванов сподели още, че следствието на случая продължава.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР