Граждани от Банско и региона и любители на ски протестират

...
Граждани от Банско и региона и любители на ски протестират
Коментари Харесай

Валери Симеонов поведе протеста за втори лифт в Банско

Граждани от Банско и района и фенове на ски стачкуват в София в отбрана на построяването на втори кабинков въжен превоз в Банско и в поддръжка на зимните спортове.

Протестът е под надпис "Искам да карам ски в България ".

Сред протестиращите от първите редици са и вицепремиерът Валери Симеонов и евродепутатът Ангел Джамбазки.

Депутати от "Обединените патриоти " и ГЕРБ в района също са измежду манифестиращите.

Шествието потегли по бул. Витоша с фолклорни песни.

Участниците в протестното шествие са безапелационни, че желаят да покажат на всички, че нашите планини могат да се развиват и да има спортна инфраструктура. Хората от Банско настояват, че би трябвало да има втора кабинка, тъй като градът им е към този момент международна "марка " в зимните спортове.

Искаме развиване за Банско, показа участник в шествието.

Поддръжниците на втората кабинка са облечени с фланелки с надпис: I love skiing in Bulgaria. Развява се българският трикольор и знамето на Европейски Съюз.

Начело на шествието е голям афиш "Аз желая да карам ски в България ".

Плакатите, които издигат участниците в контрапротеста са, "Не стойте на Орлов мост. Елате ни на посетители ", "На кого пречи туризмът в Банско? ", "Искаме бъдеще за децата си "

Кметът на Банско Георги Икономов съобщи, че задачата на шествието в София е да се поддържа бизнесът в Банско, да се поддържа държавното управление, както и да се опълчват на спекулациите по тематиката "втори въжен превоз " в Банско.

По думите му "зелените ", които стачкуват против градежа на втора кабинка, се занимават с всичко друго, единствено не и с екология. Те преследват политически цели.

Построяването на втората кабинка в Банско е значимо, освен за Банско, само че и за развиването на района, акцентира Атанас Камбитов - кмет на Благоевград.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР