Граждани на Украйна с български произход могат да започнат работа

...
Граждани на Украйна с български произход могат да започнат работа
Коментари Харесай

Украинци с български произход могат да работят в България без разрешение от Агенцията по заетостта

Граждани на Украйна с български генезис могат да стартират работа в България без издаване на категорично позволение от Агенцията по заетостта. Процедурата е регистрационна и е належащо работодателят им да подаде декларация, съобщи основният специалист по пазар на труда в КНСБ Атанаска Тодорова:

„ Работодателят ще би трябвало да даде в Агенията по заетостта документите, които потвърждават, че лицето е от български генезис, на второ място би трябвало да има подписан трудов контракт, който да бъде най-малко от шест месеца и се попълня една декларация по пример, в която декларация работодателят показва имената на съответното лице, подава се също по този начин копие от паспорта на лицето и останалите нужни документи, които се изискват, се придвижват по длъжностен път от Агенцията по заетостта “.

Украинските жители имат право и на сезонна работа до 90 дни в селското, горското и рибното стопанство, хотелиерството и ресторантьорството в България без спиране в границите на 12 месеца. За задачата също е нужна регистрация в Агенция по заетостта въз основа на подадена от работодателя декларация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР