Граждани, които живеят по протежението на трамвайното трасе между Националния

...
Граждани, които живеят по протежението на трамвайното трасе между Националния
Коментари Харесай

Граждани пак протестираха срещу трамвайно трасе под прозорците им

Граждани, които живеят по протежението на трамвайното трасе сред Националния замък на културата и Петте кьошета в София, затвориха краткотрайно придвижването в правата през днешния ден, оповестява Би Ти Ви.

Живеещите в околните здания недоволстват против оповестеното като краткотрайно пренасяне на трамвайните линии под прозорците им, което продължава към този момент близо 7 години. Те издигнаха плакати с надпис " Няма да поносим, желаеме да спим ".

" Поредното заричане към този момент е обещано и то е, че до края на годината ще има направен план и ще се стартират ремонтни действия, само че ние не можем към този момент да имаме вяра ", разяснява уредник на акцията. Освен бързо решение на казуса, недоволните желаеха ватманите да съблюдават ограничаването от 5 км/ч при минаване по трасето освен когато има инспекция

Трасето беше построено през 2010 година с обяснението, че е краткотрайно до момента в който върви градежът на метрото в тази част на града. По него минават трамваите с номера номер 1, 6 и 7. Живеещите в региона се аргументират със закона за устройство на територията, съгласно който трамвайното трасе не може да минава толкоз покрай жилищни здания.

Кметът на регион " Триадица " Иван Шишков уточни, че до месец и половина ще бъде определена концепцията от кое място да минават трамваите и ще се направи план.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР