Графичният редактор на Adobe разширява и преначертава изображения с помощта

...
Графичният редактор на Adobe разширява и преначертава изображения с помощта
Коментари Харесай

Photoshop усвоява все повече изкуствения интелект

Графичният редактор на Adobe уголемява и преначертава изображения благодарение на AI

Новият AI инструмент е потребен при осъществяване на разнообразни дейности с Photoshop
(снимка: Adobe)

Наскоро Adobe интегрира AI инструмент в бета версия на своя графичен редактор Photoshop, който разрешава на потребителите да мащабират изображения, да прибавят и отстраняват обекти благодарение на текстови команди. Сега разработчиците прибавиха нови функционалности с стартиране на универсалния инструмент Generative Expand, който към този момент е наличен за членовете на бета програмата на Photoshop.

Новият инструмент е потребен при осъществяване на разнообразни дейности с Photoshop. С него можете, да вземем за пример, да разширите обработеното изображение със или без текстова подсказка, с цел да създадете продължение на сцената. Достатъчно е да изберете област до или към изображението, което ще бъде обработено, а AI инструментът ще генерира останалото, отбелязва 9to5Mac.
още по темата
Ако не посочите текстова подсказка, тогава определената област ще бъде запълнена с обекти, които се вписват разумно в цялостната комбинация. Ако зададете текстова подсказка, тогава AI ще приключи средата в сходство с желанията на потребителя.

Новият AI инструмент разрешава също смяна на съотношението на страните – да вземем за пример, когато желаете да извършите фотография с размерите на корица на списание от хоризонтално изображение. Можете да постигнете прецизна комбинация, като изрежете изображение в една посока и го разширите в другата посока – всичко това става в един банален работен развой.

Generative Expand може неведнъж да уголемява обработеното изображение и да запълва свободното пространство при завъртане на изображението. Новият AI инструмент има доста други функционалности, които ще оказват помощ на създателите на наличие при осъществяване на разнообразни задания.

Инструментът Generative Expand и функционалността Generative Fill на Adobe към този момент се поддържат на повече от 100 езика. На този стадий те са налични в бета версия на Photoshop. Все още не е известно по кое време нововъведенията ще се появят в постоянна версия на графичния редактор.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР