Градските власти на Ню Йорк одобриха късно снощи пакет разпоредби

...
Градските власти на Ню Йорк одобриха късно снощи пакет разпоредби
Коментари Харесай

Ню Йорк налага ограничения за компании като Uber

Градските управляващи на Ню Йорк утвърдиха късно нощес пакет разпореждания за ограничение на избухливия напредък на Uber и други сходни компании за транспорт на пасажери, проведен благодарение на мобилни приложения, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Мерките включват едногодишен мораториум върху издаването на нови лицензи за коли, употребяващи мобилни приложения за набиране на клиенти. Това е първата сходна наредба, одобрявана от американски град. Изключения се плануват за колите, пригодени за транспорт на хора в инвалидни колички. В едногодишния интервал ще бъде проучено въздействието на тези услуги върху околната среда, трафика и обичайните таксита.

Новите регулации също по този начин разрешават на градските управляващи да дефинират минимално възнаграждение за водачите на този тип услуги.

Поддръжниците на рестриктивните мерки означават, че както обичайните жълти таксита, по този начин и водачите на коли, викани през мобилни приложения, страдат от завземането на нюйоркските улици от Uber. Таксиджиите се оплакват и от повишените тапи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР