Градските и междуградските автобуси в Дупница качват цената на билетите

...
Градските и междуградските автобуси в Дупница качват цената на билетите
Коментари Харесай

Билетите за градските и междуградските автобуси в Дупница поскъпват

Градските и междуградските рейсове в Дупница качват цената на билетите поради скъпото гориво.
Билетите за градския превоз в Дупница от през днешния ден са на цена 1 лев, против 80 стотинки до момента, оповестиха от общината. Една от главните линии в града се обслужва от общинската компания " Дупница транс ". Нови по-високи цени  влизат в действие от през днешния ден и за някои междуградски линии.
Пътуващите от Дупница до Благоевград ще заплащат по 3,50 лв., до момента билетът беше 3 лв., до Кюстендил – 5 лв., до Бобов дол – 2,60 лв., до Бобошево – 2,50 лв., до Рилския манастир -7 лв., и до Рила – 4,50 лв.. Увеличението е с по 50-60 стотинки.
С 30 стотинки нарастват билетите от и до селата Самораново, Бистрица и Джерман, които отстоят на 2-3 километра и ще костват към този момент 1,20 лв..

С 20 стотинки скачат цените и по линията Дупница-Крайници и до Яхиново, които са най-големите села в региона. Билетите ще костват надлежно 1,20 лв., а до Крайници – 1,60 лв.. Поскъпването е поради скока в цените на горивата.
Говорителят на Общината Христо Апостолов:
" 3 компании са пуснали досега. Има и други компании, които са взели пакети, само че единствено от 3 компании има сега подадени ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР