Градските активисти от Спаси София публикуваха свое предложение за въвеждане

...
Градските активисти от Спаси София публикуваха свое предложение за въвеждане
Коментари Харесай

Спаси София предлага нов автобус да свързва всички части на Люлин с метрото

Градските деятели от Спаси София разгласиха свое предложение за въвеждане на довозваща автобусна линия в най-големия столичен квартал. По думите им люлинчани имат потребност от по-редовен и комфортен довозващ градски превоз от и до метрото. “Повече от 20 години минаха откогато в Люлин има метро, само че наземният превоз към момента не е усъвършенстван, тъй че да обезпечава комфортни връзки до всички микрорайони. ” - споделя Борис Бонев.
От Спаси София оферират стартирането на нова автобусна линия, която да свързва всички елементи на Люлин с трите метростанции. “В пиковите часове интервалите на придвижване на рейсовете не би трябвало да са под 5 минути, с което ще се обезпечи отмерено и комфортно довозване на жителите от и до метрото. И през останалата част от деня рейсовете би трябвало да са съобразени с придвижването на метрото, тъй че прекачването да се прави оптимално бързо и без ненужно изчакване. ” - разяснява Гергин Борисов от организацията.
От организацията приканват настоящето управление на Столичната община и ЦГМ да не позволяват грешката да закупят минибуси с десетина места, които са с извънредно непълен потенциал за превозването на десетките хиляди поданици на огромните квартали като Люлин, Овча купел или Младост. “Смятаме, че предлаганата от нас довозваща линия в Люлин има капацитет да се употребява от над 30 000 пасажери дневно. Затова, първоначално, тя би трябвало да се обслужва от единични рейсове, а при потребност да се пускат и съчленени, изключително в интервалите сред 07ч и 09ч, както и 17ч и 19ч. ” - пишат от Спаси София в предлагането си до Общината.
Активистите напомнят, че кметът Йорданка Фандъкова и администрацията ѝ дадоха обещание 12 довозващи линии да проработят още през 2012 година, когато беше пусната втората линия на метрото (М2). “През тези 7 години нито една от обещаваните линии не беше пусната и София продължава да има метро, до което се стига мъчно. Глупаво е да построиш инфраструктура за милиарди и да не се пусне довозващ до метрото превоз, който да направи използването му комфортно за повече жители. ” - установи Борис Бонев.
В обявата си те напомнят, че това е следващото предложение за възстановяване на градския превоз в София, което организацията прави до Столичната община, само че за жалост ръководещите остават глухи за нуждата от усъвършенствания. От Спаси София към момента чакат отговори на препоръчаните от тях линии 172 и 194, както и монтиране на спирков заслон на спирката при метростанция Г. М. Димитров и освобождение от коли на трамвайната спирка при Съдебната палата. “Тези усъвършенствания можеше и трябваше да се случат от дълго време. На ръководещите им лишава месеци, от време на време и години, с цел да изпълнят тези дребни промени, което приказва само за липса на заинтригуваност и потенциал да се работи бързо и в полза на жителите. Това е разочароващо. ” - приключват деятелите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР