Градска мобилност на утрешния ден и услугите, свързани с нея

...
Градска мобилност на утрешния ден и услугите, свързани с нея
Коментари Харесай

MINI ще сглобява електромобили в Китай

" Градска подвижност на утрешния ден и услугите, свързани с нея " - това е част от новата тактика на английския премиум производител MINI при развиването на моделната му гама. Фокусът в нея е подложен върху развиването на електрическата подвижност, както и включването на нови целеви групи и пазари.

Компанията към този момент може да се похвали, че известността на моделите на MINI с електрифицирано задвижване продължава да пораства. Към момента към 10% от продажбите на нови коли на марката се дължат на екологичните модели - зареждащия се хибрид (plug-in) MINI Cooper SE Countryman ALL4, който предлага междинен разход на гориво от 2.0 л/100 км, както и изцяло електрическият MINI Cooper SE.

Във компанията са уверени, че насладата от шофирането и нулевите нездравословни излъчвания могат да вървят дружно. Едновременно с това марката продължава да предлага и коли с мотор с вътрешно горене (ДВГ), които най-малко на този стадий към момента са идеалното решение за някои групи клиенти и райони по света.

" С необятната ни гама от съвременни мотори с вътрешно горене Plug-in хибридната система и чисто електрическото задвижване ние се придържаме към метода Power of Choice на BMW Group, с цел да можем да отговорим на потребностите и желанията на нашите клиенти по целия свят ", споделя Бернд Кьорбер, който управлява марката.

Бъдещата гама от коли с чисто електрическо задвижване ще включва MINI 3 порти, нов SUV със междинни размери, нов модел в сегмента на дребните коли, както и стилен кросоувър. Освен това с стандартно задвижване (с ДВГ) се оферират и дребни коли на марката, както и един кросоувър от компактния сегмент.

" Част от нашата отговорност към марката и общността е да запазим неповторимия темперамент на MINI. Затова и в бъдеще всеки нов модел ще бъде безпогрешно различим ", споделя още Бернд Кьорбер.

Най-големият и динамично разрастващ авто пазар - в Китай, и занапред ще бъде от огромно значение за MINI. В момента към 10% от всички новопроизведени коли на марката се доставят на клиенти в азиатската страна. Скоро MINI ще смени статуса си на вносна марка към местен авто производител, с цел да може да взе участие в позитивното развиване на пазара в Китай и да продава доста повече коли там.

На базата на новата автомобилна архитектура, разработвана още през цялото време за чисто електрическа подвижност, от началото на 2023 г. в Китай, в съдействие с локалния производител Great Wall Motor ще се създават чисто електрически коли. С тях MINI ще отговори на растящото търсене в Китай, по този начин и на другите световни пазари. Сътрудничеството с китайския сътрудник е подчинено на явен принцип: производството следва пазара. С създадените на място коли MINI може да обслужи растящия китайски пазар, като в това време поддържа устойчиво производството си в останалите си фабрики.   

 

Шампиони от рали " Дакар " доработиха Countryman

Кросоувърът MINI Countryman получи специфична трансформация от екипа на X-Raid, чиито състезатели са печелили едно от най-тежките автомобилни надпревари на планета - рали " Дакар ". След тяхната интервенция машината е получила по-висок пътен луфт, специфични джанти и гуми, устойчиви на удари и пръсване.

Повдигането на каросерията и монтирането на джанти и гуми с по-големи размери усилват клирънса на Mini Countryman с до 40 мм. По този метод доста се усъвършенстват дълбочината на прегазване във вода и рамповият ъгъл на автомобила.

 Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР