Градът дава перспективи за хората, но за управляващите това наистина

...
Градът дава перспективи за хората, но за управляващите това наистина
Коментари Харесай

Фандъкова призова младите хора да се грижат и уважават София

Градът дава вероятности за хората, само че за ръководещите това в действителност е огромна отговорност - да усъвършенстват инфраструктурата, да построяват и да градят. Такъв коментар направи кметът на София Йорданка Фандъкова пред публицисти преди връчването на флагове на столичните учебни заведения във връзка 140-тата годишнина от оповестяването на София за столица на България.

Днес в храм " Света София " беше отслужена Архиерейска света Литургия във връзка 140-тата годишнина от оповестяването на София за столица на България. Малко по-късно на т ържествената гала по освещаване на знамената ще вземат присъединяване още Националната гвардейска част, Гвардейският внушителен духов оркестър, Представителният отбор на въоръжените сили и представители на Софийската Света митрополия.

Фандъкова честити празника на всички хора и съобщи, че тя се усеща виновна като кмет на столицата , както са се чувствали и всички прародители преди нея.

София е доста античен град, с доста антична история, само че и много млада столица - единствено 140 години от времето, в което градът ни е наброявал сред 11 и 20 000 поданици, означи столичният кмет.

Тя регистрира, че през днешния ден милион и половина души живеят в града , а всеки ден към два милиона се намират в него. По думите на градоначалника всичко това е голям скок и голяма отговорност и постоянно развиването на града се е дължал на хората.

Фандъкова уточни, че днешната самодейност е ориентирана най-вече към децата, учениците и младежите, тъй като " София е град на младежите , вероятността я дават те, а ние им осигуряваме изискванията за това ".

Столичната община си слага за цел да развива София като зелен и новаторски град , на младите и предприемчиви хора. Инвестициите в образованието са извънредно значими, тъй като с помощта на образованите младежи идват доста съществени вложители, отварят се доста работни места и с помощта на това стандартът на живот се повишава, подчертава столичният кмет.

Фандъкова разясни, че знамената, които през днешния ден ще бъдат дарени, са знак на принадлежност и съпричаснот към града. Тя настоя младежите да се възпитават по този начин, че да уважат и да се грижат за града си, тъй като градът е подобен, какъвто всички дружно си го създадем.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР