Град Велико Търново ще приеме тазгодишното 52-ро издание на рали

...
Град Велико Търново ще приеме тазгодишното 52-ро издание на рали
Коментари Харесай

РАЛИ БЪЛГАРИЯ: Велико Търново ще бъде домакин на 52-рото издание


Град Велико Търново ще одобри тазгодишното 52-ро издание на рали “България” (1-3 септември). След Самоков и Варна, най-престижната автомобилна конкуренция у нас, ще има нов център и нов, съвсем чужд маршрут. Състезанието ще се организира в продължение на два дни, събота и неделя. В петък, от 20:30 ч., ще се състои церемонията по разкриване пред крепостта " Царевец ".

Общата дължина на спортните стадии на 52-рото рали " България " е 150 километра, от които над 80 % са чисто нови за автомобилни съревнования.

Състезателният уикенд ще стартира със шейкдаун (тренировъчен етап), още в петък, от 14:30 ч., покрай село Присово. Същинското съревнование стартира в събота от 10:00 ч. с първото от общо три прекосявания през съдебна експертиза " Килифарево ".

Неделните специфични стадии стартират от 09:00 ч., а церемонията по награждаването ще се организира от 16:30 ч. в сервизния парк на конкуренцията, ситуиран на паркинга на цирковата площадка във Велико Търново.

Към момента, броят на декларираните екипажи е 26, а формалният лист ще бъде оповестен на 21 август. Сред тези, които са подали поръчка за присъединяване, са и международните първенци в WRC3 за 2016 година, румънците Симоне Темпестини / Серджио Иту (Porsche 997 GT3 RGT), които ще се състезават за пръв път в България. Пламен Стайков / Рафи Кадир (Skoda Fabia R5), Мартин Сурилов / Здравко Здравков (Citroen C3 Rally2) и Мирослав Ангелов / Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo) също са измежду главните любимци за победа в тазгодишното издание на рали " България ".

Пълната стратегия на 52-рото рали " България ", карти на стадиите и друга потребна информация могат да бъдат открити на формалния портал
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР