Говоря за патология в лъгането. Нарича се още псевдология. Изразява

...
Говоря за патология в лъгането. Нарича се още псевдология. Изразява
Коментари Харесай

Борисов е изгубил 14-18% от сивото си вещество. Ще се крие или ще се бие?

Говоря за патология в лъгането. Нарича се още псевдология. Изразява се в патологична податливост към съобщаване на подправена, погрешна информация, в съчиняване на неуместни истории. Патологичният измамник се стреми по всевъзможен начин да притегли вниманието и да изтъкне личната си значителност. Има два типа: едните лъжат съзнателно, а другите си имат вяра.

Състоянието е разказано още преди 100 години от френския доктор Ернест Дюпре. Французинът разкрива по какъв начин патологичният измамник се вживява в ролята на воин или жертва. Даденият субект няма действителна самокритика и го избива на егоизъм. Д-р Дюпре назовава психологично отклоняване.

През 2005 година екип учени от Калифорния и Лос Анджелис, отпред, отпред с проф. Йелинг Янг и проф. Ейдриън Рейн потвърждават, че в мозъка на патологичните лъжци се следят аномалии. В прифронталната кора на мозъка им размерът на сивото вещество е с 14,2 до 18% по-малко от това на другите хора. С 22 до 30% е увеличено бялото вещество. Точно дава „ храброст “ да се лъже без да се мисли за следствията. Мозъкът на лъжеца потиска центровете за нравственост в държанието и възприятието за разкайване.

Патологичното лъгане постоянно води до синдрома Мюнхаузен – когато пациентът симулира, че е болен. Или „ резултата на Пинокио “ – не можеш да се спреш.

Също и до нарцистично разстройство – аз съм доста повече от останалите.

Антисоциално разстройство – неуважение към възприятията и проблемите на близките.

Патологичният измамник в над 90 на 100 от случаите лъже за персонална полза.

Атакуваха с хакери уеб страницата Биволъ поради материал за контрабанда на цигари от Булгартабак, корупция, пране на пари е финансиране на терористични структури, в които са забъркани имената на Делян Пеевски и висши политици, като Борисов и Доган.

Спряха излъчването и на ТВ+, по която се излъчва известното предаване на Веселин Дремджиев, както и други настоящи формати, които задават неуместни въпроси на властта.

Борисов се кълне, че не познава професори и доценти в УНСС и да не го замесват в уволнението на доцент Мартин Осиковски. Нямал нищо общо. Често повтаря, че при неговото ръководство има цялостна независимост на словото и медиите. Но мнозина знаят, че освен стои зад някои от огромните медии, само че и има съществени дялове посредством подставени лица и компании.

Борисов постоянно отхвърля да има нещо общо с сходни свинщини, само че самичък постоянно се хвали, че в страната нищо не става без негово познание.

Затова в УНСС преподаватели и студенти са уверени, че точно той или посредством медиатор е наредил разправата с преподавателя, който укори управлението на университета, че позволява предизборна пропаганда в образователното заведение.

Пак той или посредством Пеевски предизвестява предприемачи и рекламодатели да не подписват контракти с неуместните на властта медии. А на провластовите медии се отпускат средства по най-различни способи.

През предишния петък единствено за ден ГЕРБ ни сервира три изключителни брифинга, предавани директно, като така наречен „ национални малките екрани “ прекъснаха излъчванията си. Такава проведена и синхронизирана прапагандна акция медийната ни история не помни. В някои дни новините и репортажите отдадени на Борисов в същите медии надминават 50! Ким Чен Ун в Северна Корея и Ердоган в Турция могат да завиждат на такова „ покритие “.

Борисов излъга, че новите партии в Народно събрание са дали своят вот да им се усилят заплатите на 10 хил лв.. Лъжа, опровергана даже от правилния му до чудноватост Тома Биков. Борисов съобщи също, че новите „ революционери “ се метнали на мерцедесите. Чиста неистина. Гласувано бе на парламентарни групи да остане по една кола, а депутатите сами да заплащат командировки, самолетни билети, наемите за жилища и прочие

Медици предизвестяват: Мифоманите приказват безапелационно и постоянно печелят доверчивите. Това за тях е тип шикалкавене – все едно са откраднали нещо скъпо. И правилно – човешкото доверие в действителност е скъпо. Но при непрекъснато лъгане организмът отделя огромни количества кортизол. Това води до увеличение на напрежението, боязън за пари, парцели и власт, параноя, напълняване и в един миг - психясване.

Прибавете към всичко това паническия боязън на Борисов от длъжностен кабинет. След като Слави Трифонов разгласи тази заран номинацията на Антоанета Стефанова като министър председател, която ще получи и върне мандата на президента, индивидът в Банкя избухна яростно и назова водачът на „ ИТН “ страхливец. Истински уплашеният е той, тъй като не може да одобри, че президентът Радев, който той ненавижда и нападна по всевъзможен начин, ще сформира кабинет, който ще ревизира ръководството му. Тази мисъл го изважда го изпепелява. Как по този начин ще ревизират мачото, индивидът от народа, любимецът на значимите в света, спасителят на България, вождът, кормчията!... Мозъкът му е в ексклузивен режим, амигдала и хипоталамуса се задействат и той е изправен пред избор: да бяга и да се избавя или да даде отпор. Само че към този момент е в зоната на генерализирано обезпокоително разстройство и не здравият разсъдък управлява дейностите му, а вилнеещите усеща. Така че няма да го забележим като войник, а по-скоро като обект на следствия. И това няма да е реваншизъм, а правдивост и използване на закона.

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР