Говорителят на йорданското външно министерство Суфиан ал Кудах, каза че

...
Говорителят на йорданското външно министерство Суфиан ал Кудах, каза че
Коментари Харесай

Йордания събира Блинкън с арабски министри и секретаря на ООП

Говорителят на йорданското външно министерство Суфиан ал Кудах, сподели че външният министър на кралството Айман ас Сафади, дружно с външните министри на ОАЕ, Саудитска Арабия, Катар, Египет и секретаря на Изпълнителния комитет на Организацията за избавление на Палестина (ООП) ще проведат през днешния ден координационна среща в йорданската столица Аман, преди диалозите си с Блинкън.

Йорданската публична телеграфна организация Петра цитира изявлението на представителя, съгласно който задачата на срещата и да се постави завършек на войната на Израел в Газа и на филантропичната злополука, която тя предизвиква.

" След координационната си среща външните министри ще се срещнат с държавния секретар Антъни Блинкън, пред който ще повторят арабската позиция, призоваваща за неотложно преустановяване на огъня и незабавни доставки на филантропична помощ за линията Газа ", показва организация Петра.

По-рано през вчерашния ден израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели на Блинкън, че Израел няма да се съгласи на преустановяване на огъня в Газа, в случай че " Хамас " не освободи заложниците, отхвърляйки по този метод апелите на Вашингтон за " филантропична пауза " във войната, показва ДПА.

Американският държавен секретар сподели на собствен ред, че Израел има освен правото, само че и задължението да се пази и да направи всичко по силите си, с цел да не се повтори в никакъв случай офанзивата от 7 октомври на палестинското ислямистко придвижване против еврейската страна, съобщи той. Но Блинкън в същото време прикани да бъдат защитавани цивилните, за които има заплаха да пострадат от спора, и да бъде доставена филантропична помощ на хората, които " обезверено се нуждаят от нея ".

Междувременно почитан представител на държавното управление на Съединени американски щати сподели, че американски чиновници поставят интензивни старания за освобождението на държаните от " Хамас " заложници в Газа, само че няма гаранции за триумф или времева рамка за това, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Служителят, който беседва с публицисти при изискване да остане неизвестен, сподели, че са открити " непреки контакти " за да се създаде времева рамка за освобождение на заложниците, само че работата в тази тенденция е извънредно сложна.

Американският представител уточни, че напъните за освобождение на заложниците " ще изискват много основна пауза в бойните дейности ". Той добави, че съгласно него речта на водача на " Хизбула " Хасан Насрала не значи отваряне на втори фронт в спора.

Лидерът на шиитското ислямистко придвижване, което има прекомерно мощни позиции в Ливан и се поддържа от Иран упрекна през вчерашния ден Съединени американски щати, че са " напълно виновни за войната, която се води в Газа ", и уточни, че са отворени " всички благоприятни условия " за разширение на войната с Израел на ливанския фронт.

На фона на продължаващите наземни интервенции и въздушни удари в Газа френският президент Еманюел Макрон разгласи през вчерашния ден, че на 9 ноември в Париж ще се организира " филантропична конференция ", като посочи, че " битката против тероризма не оправдава жертването на цивилни ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР