Говорителят на външното министерство на Иран Саид Хатибзаде определи като

...
Говорителят на външното министерство на Иран Саид Хатибзаде определи като
Коментари Харесай

За Иран отмяната на санкциите на САЩ e червена линия за ядрената сделка

Говорителят на външното министерство на Иран Саид Хатибзаде дефинира като " алена линия " за Техеран анулацията на едностранните наказания от страна на Съединените щати, оповестява " Спутник ".

Дипломатът удостовери, че след приключването на консултациите в Техеран договарящите от страна на Иран ще се върнат на 8 февруари във Виена, с цел да възобновят разговора по отношение на Съвместния изчерпателен проект за деяние (т.нар. нуклеарна договорка - бел.ред.).

" Надяваме се, че отсрещната страна - най-много Вашингтон, ще вземе съответните решения. По отношение на икономическите аспекти от Плана, анулацията на глобите е основна, тя е алена линия за ислямската страна " , акцентира той.
 Съединени американски щати възвръщат изключенията от глобите против Иран
Съединени американски щати възвръщат изключенията от глобите против Иран

Става дума за гражданската нуклеарна стратегия...

Хатибзаде бе безапелационен, че няма по какъв начин да има прогрес в договарянията, без да се вземе политическо решение във Вашингтон.

Целта на договарянията е Съединени американски щати да се върнат към нуклеарната договорка , подписана сред Иран и интернационалните медиатори през от 2015 година, а Техеран да стартира още веднъж да съблюдава уговорките си по него. Тръмп отдръпна Съединените щати от съглашението с аргумента, че Иран нарушава изискванията по него.

От април до момента Съединени американски щати и Иран организираха във Виена осем кръга непреки договаряния, ориентирани към обновяване на действието на пакта за анулация на глобите против Техеран, при което иранската страна би трябвало да съблюдава рестриктивните мерки върху нуклеарната й стратегия.
 МААЕ: Иран още веднъж не съблюдава договореностите
МААЕ: Иран още веднъж не съблюдава договореностите

Техеран още веднъж отхвърли достъп до нуклеарен обект…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР