Говорителят на руското Министерство на външните работи Мария Захарова коментира,

...
Говорителят на руското Министерство на външните работи Мария Захарова коментира,
Коментари Харесай

Захарова: Санкциите на САЩ размиват структурата за контрол на въоръжения

Говорителят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова разяснява, че новите наказания на Съединените щати във връзка със случая " Скрипал " са ориентирани към размиване на структурата в областта на международния надзор на въоръжения, оповестяват съветски медии.

" Виждаме решението на Вашингтон единствено като част от целенасочена политика за подкопаване на интернационалната конструкция в региона на контрола и неразпространението на оръжия, в това число в региона на възбраната на химическите оръжия. За разлика от Съединени американски щати, Русия остава ангажирана в своите задължения- военният химически капацитет е изцяло погубен, което е тествано, в това число от американски експерти ", разяснява Захарова.

Новите наказания влязоха в действие през днешния ден по отношение на хипотетичното присъединяване на Москва в отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му в Салсбъри.

Кремъл разяснява, че се нуждае от време, с цел да оцени въздействието на новите наказания на Съединени американски щати, преди да обсъдят възможен отговор, само че президентът Владимир Путин ще работи в сходство с националния интерес на Русия, оповестява " Ройтерс ".

Новите ограничения приключват задгранична помощ и някои продажби на оръжия и финансиране за Русия, отхвърлят заем за страната и не разрешават износа на чувствителни към сигурността артикули и технологии. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР