Говорителят на Пентагона Джон Кърби увери, че афганистанците, които са

...
Говорителят на Пентагона Джон Кърби увери, че афганистанците, които са
Коментари Харесай

Пентагонът увери, че работилите със САЩ афганистанци ще получат помощ



Говорителят на Пентагона Джон Кърби увери, че афганистанците, които са работили със Съединени американски щати, ще получат помощ. В изявление пред Ей Би Си Кърби съобщи, че Съединените щати ще спазят своите „ морални “ отговорности. 

В изявлението Кърби приказва за проекти военни на Съединени американски щати да останат в Афганистан още към две седмици и също за настаняване на към 30 хиляди бежанци в американски бази. Той разясни, че сега фокусът на военните е сигурността и стабилността на обстановката на летището в Кабул като съобщи, че е имало проблеми с управлението на цивилната част от летището. 

За Ей Би Си представителят на Пентагона също по този начин призна, че в този момент събирането на информация за терористични действия в Афганистан ще бъде по-трудно, само че и уточни, че Америка е правила интервенции „ оттатък хоризонта “ и в други елементи на света. „ Знаем по какъв начин да вършим това. Няма парченце от земята, което американската войска да не може да удари, “ сподели Кърби, представен от Вашингтон Поуст. 

Той не отговори на въпрос дали президентът Джо Байдън е пренебрегнал военните при вземането на решението за изтеглянето и разясни, че президентът бива осведомен с благоприятни условия и като главнокомандващ взема решение, което армията извършва. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР