Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в сряда, че Русия

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в сряда, че Русия
Коментари Харесай

Кремъл: Русия е готова да увеличи доставките на природен газ за ЕС през Украйна



Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи в сряда, че Русия е подготвена да усили доставките на природен газ през Украйна, в случай че Европейският съюз усили покупките на синьото гориво, съобщи организация ТАСС.

Песков също по този начин означи, че нарастването зависи и от това, дали Киев ще обезпечи конкурентни условия за преноса на газ.

Освен това той съобщи, че " Газпром “ извършва всички свои отговорности към Европейски Съюз и че доставките на природен газ към този момент са достигнали оптималните контрактувани равнища.

" Нищо не може да бъде доставено отвън договорите ", сподели Дмитрий Песков пред кореспонденти. " Как? Безплатно? Това е въпрос на договаряния с Газпром. "

За да се позволи въпроса по отношение на запазването на преноса на газ, Киев би трябвало да се обърне към " купувачите на газ в Европа, европейските компании. Именно те могат да сключат ново дълготрайно съглашение с съветския монопол (Газпром) с увеличени количества, като се има поради възходящото търсене на газ “, уточни представителят на Кремъл и добави: " За да транспортираме нещо през Украйна, някой би трябвало да го купи и точно подобен е случая с нашите купувачи в Европа “, означи той.

В този случай Русия ще извърши всичките си директни договорености, акцентира Песков. " Президентът на Русия повтори, че в случай че покупките на нашия газ продължат, в случай че договорите се усилят и в случай че Украйна даде конкурентни търговски предложения, всичко това ще продължи да работи ", добави Песков.

По-рано тази седмица имаше информация, че Европейски Съюз има намерение да закупи спомагателни ресурси от природен газ в опит да спре настоящите покачвания на цените в границите на съюза.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР