Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че съжалява, че за

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че съжалява, че за
Коментари Харесай

Лидери на държави от ЕС за отношенията с Русия и Унгария

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че съжалява, че за обновяване на срещите на върха с съветския президент. „ Владимир Путин остава заинтригуван от установяването на работещи връзки сред Москва и Брюксел ", добавя Песков.

Освен България, Италия и Австрия също поддържаха самодейността на Париж и на Берлин за среща на върха с Владимир Путин.

Германският канцлер Ангела Меркел, за която това е последна среща на върха преди изборите в Германия през септември, съобщи, че даже без среща на върха, разнообразни формати ще бъдат проучени и разговорът може да стартира:

„ Един върховен Европейския съюз, съгласно мен, би трябвало също да е в позиция да влезе в разговор с Русия, сходен на този сред Москва и Вашингтон ", съобщи Меркел.

Стабилността на Европейския съюз изисква разговор с Русия, съобщи и френският президент Еманюел Макрон.

По мотив другата разграничителна линия - законът против педофилията в Унгария - Макрон съобщи, че в няколко държави-членки към този момент се вижда възходящ антилиберален консерватизъм против европейските полезности. По думите на Макрон -  не може да отидеш в супермаркета, да се възползваш от разпродажбата и да не се съобразяваш с разпоредбите. Макрон се разгласи обаче срещу прогонването на Унгария от Европейския съюз.

„ Не поддържам потреблението на член 50-и, тъй като, когато имаме проблем с страна членка, се опитваме да го решим и да я задържим покрай нас. точно европейската гравитация и мощност ни разрешават да сплотяваме хората към полезности, към нашия модел. Ако ги изключваме, сега, в който имаме проблем, тогава ще отблъснем хората на хиляди километри от нас и те ще мислят, че полезностите им са по-близки с тези на съветските консерватори и антилиберали или даже с китайските. Това би било крачка обратно “, сподели Макрон.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР