Говорителят на иранското външно министерство заяви във вторник, че не

...
Говорителят на иранското външно министерство заяви във вторник, че не
Коментари Харесай

Иран не вижда перспектива за преговори със САЩ

Говорителят на иранското външно министерство съобщи във вторник, че не вижда вероятност за договаряния със Съединени американски щати , ден откакто американският президент Доналд Тръмп съобщи, че е допустима договорка с Иран за нуклеарната стратегия .

" Понастоящем не виждаме никаква вероятност за договаряния с Америка ", оповестява Фарс, цитирайки Абас Мусави.

Тръмп съобщи през вчерашния ден: " Наистина имам вяра, че Иран би желал да подписа договорка и мисля, че това е доста мъдро и мисля, че това е опция да се случи . "

В същото време, продажбите на ирански нефт спаднаха внезапно, откакто Съединени американски щати постановиха възбрана по отношение на Техеран.
 Съединени американски щати удари по износа на нефт от Иран
Съединени американски щати удари по износа на нефт от Иран

Редица страни са спрели да купуват нефт

Индия, Китай, Турция, Южна Корея и Япония изцяло са спрели да купуват нефт от Иран, откакто Белият дом разгласи, че Съединени американски щати няма да удължат гратисния интервал за закупуване на нефт от Иран . Три други страни - Тайван, Гърция и Италия - не употребяват отлагането на санкционни ограничения за " банкови и застрахователни аргументи ".

" Знам, че министър председателят и Япония имат доста положителни връзки с Иран , тъй че ще забележим какво ще се случи ... Ще забележим какво ще стане... никой не желае да вижда по какъв начин се случват ужасни неща, изключително аз ", разяснява Тръмп през вчерашния ден от Япония.

По-рано стана ясно, че Европейският съюз ще отбрани нуклеарното съглашение с Иран, макар решението на Техеран да се откаже от уговорките си в отговор на глобите на Съединени американски щати, само че европейските сили чакат колапс на контракта, без договорка за продажба на ирански нефт за Китай или Индия .
 Тръмп поддържа Япония за разговор с Иран, положителен е за Северна Корея
Тръмп поддържа Япония за разговор с Иран, положителен е за Северна Корея

КНДР разгласи Болтън за " войнолюбец " и " повреден човешки артикул "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР