Говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер каза, че Европейската комисия

...
Говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер каза, че Европейската комисия
Коментари Харесай

Говорител на Европейската комисия: Загрижени сме от решението на Косово да премахне динара

Говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер сподели, че Европейската комисия е загрижена от решението на Косово да отстрани динара и че желае преходният интервал да бъде задоволително дълъг, с цел да се откри решение в границите на разговора, воден от Европейски Съюз, оповестява Kosovo-online.

„ Комисията съжалява, че това решение беше признато без предварителна консултация, като се има поради въздействието на това решение върху ежедневния живот на косовските сърби и други общности в Косово “, сподели още Мамер.

Той споделя, че Комисията е изключително загрижена за въздействието върху учебните заведения и лечебните заведения „ поради очевидната липса на други възможности “.

„ Комисията поддържа изказването, направено през вчерашния ден от висшия представител посредством неговия представител, и също така взема под внимание решението на централната банка да позволи временен интервал. Комисията приканва Косово да подсигурява, че този временен интервал е задоволително дълъг, с цел да се откри решение посредством договаряния в границите на разговора, воден от Европейски Съюз “, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР