Говорителят на Белия Дом Сара Сандърс опроверга информацията, публикувана в

...
Говорителят на Белия Дом Сара Сандърс опроверга информацията, публикувана в
Коментари Харесай

Помагал ли е Тръмп на баща си да укрива данъци в гигантски размери?

Говорителят на Белия Дом Сара Сандърс опроверга информацията, оповестена в The New York Times, че президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп е помагал на татко си да укрива налози, съобщи БГНЕС.

" Фред Тръмп (бел. ред. - татко на сегашния президент на САЩ) умря преди съвсем 20 години и офанзивата от страна на The New York Times против семейство Тръмп буди страдание. Още преди десетилетия данъчните служби са разгледали и одобрили въпросните покупко-продажби ", отбелязва Сандърс в изказване, публикувано от пресслужбата на Белия дом.

Тя акцентира, че доверието на американците към The New York Times и останалите медии се намира " на рекордно ниско ниво точно тъй като те, вместо да оповестяват новините, са захласнати от офанзиви против президента и неговото семейство 24 часа в денонощие, седем дни в седмицата ".

По-рано The New York Times разгласява материал, в който се твърди, че Доналд Тръмп е съдействал на своя татко да укрива налози през 90-те години на предишния век, за което се е облагодетелствал с минимум 413 млн. $. Това станало посредством основаването на фирма-фантом, с която било избегнато заплащане на налози в размер на над половин милиард $ за разнообразни блага - с над 200 разнообразни финансови интервенции. Вместо това семейство Тръмп платило единствено 52,2 млн. $.

Медията твърди, че историята е подкрепена от към 100 хиляди разнообразни документи и натъртва на това с оглед многократните изказвания на Тръмп, че самичък си извоювал благосъстоянието. Освен това вестникът разяснява, че данъчните не се заглеждали много-много във финансовите интервенции, с които родителите на Тръмп трансферирали положението си на децата си и особено на сина си Доналд. В публикацията се акцентира и, че надали Тръмп може да бъде съден за дейностите си, тъй като е изтекла всякаква отминалост.

Адвокатът на американския държавен глава Чарлз Хардър дефинира обявата като изцяло изфабрикувана. Но президентът отхвърли да покаже данъчната си декларация по време на предизборната си акция, макар апелите да го стори.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР