Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова направи

...
Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова направи
Коментари Харесай

Захарова обвини Запада, че се със случая Скрипал се опитва да отвлече вниманието от действията си в Сирия и Ирак

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова направи връзка сред случая Скрипал и сирийския въпрос , съобщи ТАСС.

Западът се пробва да направи хората на простаци, с цел да отвлече вниманието от своите дейности в Сирия и Ирак, се аргументира тя в ефира на телевизия " Россия 24 ". Захарова означи, че за никого към този момент не е загадка, че в Сирия се намират американски и английски командоси, които работят в тясна съгласуваност с въоръжената съпротива . Всички са наясно и че задачата на това наличие е делба на ползи, добави тя.

Захарова изрази страдание, че Лондон не е дал на Москва никакви данни по отношение на следствието на отравянето на някогашния съветски шпионин, предавал информация на Англия, Сергей Скрипал и щерка му Юлия.

Захарова увери, че в Съветския съюз или в Русия в никакъв случай не са били правени разработки на химическо вещество под кодово наименование " Новичок ". Англия преднамерено употребява това име, с цел да дискредитира Русия, акцентира тя.

Захарова загатна категорично от кои страни може да е пристигнало употребяваното при офанзивата химическо вещество - Англия, Словакия, Чехия, Швеция и, под въпрос, Съединените щати. Тези страни от края на 90-те години на предишния век п ровеждат интензивни проучвания на субстанции от плана " Новичок ", уточни тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР